• Culturele-Route-Gorinchem
 • Gele-vlag-Culturele-Route-Gorinchem

Cultuur & Erfgoed Categorie: Ateliers / GallerieënCultuur & Erfgoed Thema: Gorinchem-Uitgelicht en Route

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Tegen het historisch decor van vestingstad Gorinchem wordt elke 2e zondag van de maand de Culturele Route Gorinchem (CRG) gehouden. Tussen 13.00 en 17.00 uur openen de deelnemers hun galeries, winkels of ateliers om je deelgenoot te maken van hun passie voor schilderijen, antiek, beelden, meubelen, glas, keramiek, design, kleding en curiosa.

  Kunst- en cultuurliefhebbers lopen deze route al sinds 1995. Zo maken zij kennis met de enorme schat aan beeldende kunst en cultuur die Gorinchem bezit. Doelstelling van de CRG is deze rijkdom onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Musea, galeriehouders, theaters en kunstenaars openen maandelijks de deuren om hieraan hun bijdrage te leveren.

  Je kunt je wandeling beginnen bij elke willekeurige deelnemer, maar het Gorcums Museum op de Grote Markt met zijn gezellige terrassen rond de Wilheminafontein is een handig centraal startpunt.

  Volg daarvoor de gele vlag die de deelnemers hebben uitgehangen. Bij hen zijn ook routekaarten verkrijgbaar die je de weg wijzen. Je kunt deze ook uitprinten via www.cultureleroute.nl. Daar vind je ook het laatste nieuws en de highlights.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Grote Markt 17, Gorinchem