• Hendrick-Hamel-Museum-Gorinchem

Cultuur & Erfgoed Categorie: MuseaCultuur & Erfgoed Thema: Gorinchem-Uitgelicht en Kids & Familie activiteit

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • In het Hendrick Hamel Museum kun je uitgebreid kennismaken met deze zeventiende-eeuwse zeeheld en de wereld waarin hij leefde. Het Hendrick Hamel Museum is gevestigd in het Hamelhuis, dat gebouwd is op de geboortegrond van Hamel. Het historisch verhaal van deze Gorcumse zeeheld komt hier op een spannende manier tot leven. Daarnaast ontdek je nog veel meer zoals, hoe de “Bliek” gedurende de 17de eeuw woonde, de rol van Gorcum tijdens de VOC, wisselende exposities en een prachtige Koreaanse tuin.
  Hendrick Hamel (Gorinchem, 1630 – Gorinchem, 12 februari 1692) was een Nederlandse zeevaarder. Hij is vooral bekend geworden door zijn reisverslag (Journael), dat in Europa tijdenlang de enige bron van informatie was over Korea. Hij was daardoor heel bekend in Korea en werd er zelfs geëerd, in Nederland was hij bijna vergeten.
  Breng een bezoek aan het museum en kom alles te weten over deze bijzondere geschiedenis. Na het bezoek aan het museum vraag jij je af, waarom dit verrassende stukje geschiedenis van Nederland en in bijzonder van Gorinchem zo onbekend is gebleven.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Kortendijk 67, Gorinchem