• Het-Gorcums-Museum-Gorinchem

Cultuur & Erfgoed Categorie: MuseaCultuur & Erfgoed Thema: Educatief aanbod, Gorinchem-Uitgelicht, en Kids & Familie activiteit

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Het Gorcums Museum is gevestigd in het voormalige, uit 1860 daterende stadhuis van Gorinchem op de Grote Markt. In hetzelfde gebouw zijn de Artoteek Gorinchem, de VVV en Eetcafé‚ De Roepstoel ondergebracht.

  Het Gorcums Museum is een veelzijdig museum. Het vertelt de geschiedenis van de stad, heeft een verzameling Gorcumse schilderijen uit de Gouden Eeuw, en laat Gorcumse kunst zien van nu. Er zijn altijd tijdelijke tentoonstellingen over kunst, vormgeving en geschiedenis. Een bezoek aan het museum is altijd anders! U vindt het museum aan de Grote Markt in Gorinchem, in het voormalige stadhuis.

  Het Gorcums Museum is ook voor kinderen leuk. Met de speurtocht over onze verzameling over Gorinchem in vroeger tijden maak je een echte reis door de tijd. Verder zijn er altijd tentoonstellingen in het museum, die vaak ook voor kinderen interessant zijn.

  In en om het museum
  In hetzelfde gebouw vindt u ook de VVV en Artoteek Gorinchem, en op de begane grond biedt Eet & drinkerij ‘t Oude Stadthuys de gelegenheid voor een kop koffie, of iets sterkers natuurlijk. Het bezoek aan het museum kunt u ideaal combineren met een wandeling door de historische vestingstad.

  Meer informatie, tarieven en programma: zie website

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Grote Markt 17, Gorinchem