• LandgoedMarienwaerdt-Beesd-notenlaan
 • LandgoedMarienwaerdt-Beesd-fair

Cultuur & Erfgoed Categorie: LandgoederenCultuur & Erfgoed Thema: Beesd-Uitgelicht en Natuurbeleving

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud familielandgoed in de Betuwe, met pure producten, geweldige fairs, mooie feestlocaties, gezellige restaurants.

  Heerlijkheid Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare in de Betuwe, gelegen in de kom van de rivier de Linge, tussen de dorpen Beesd en Tricht, Deil en Enspijk in de gemeente Geldermalsen.

  Een particulier landgoed wordt vaak generaties lang door dezelfde familie beheerd. Daarom heeft ieder landgoed een eigen gezicht, niet alleen qua natuur, cultuur en historie, maar ook in beheer en exploitatie. Uniek door de betrokkenheid van de eigenaar en de persoonlijke hand die in alles is terug te zien.

  Onze familie beheert Heerlijkheid Mariënwaerdt al sinds 1734. Naast biologische landbouw richten wij ons steeds meer op het produceren van landgoedspecialiteiten en het bieden van mogelijkheden op het landgoed voor onze bezoekers.

  Want in deze oase van rust, door het ministerie van LNV ‘het openluchtmuseum van het rivierengebied’ genoemd, is het aangenaam vertoeven. Op veel plaatsen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Op de uitgestrekte groene akkers heerst een weldadige stilte en in de bossen heeft u grote kans op een onverwachte ontmoeting met leden van de wildpopulatie.

  Mariënwaerdt is van alle seizoenen thuis. In de lente kunt u zich vergapen aan de romantische bloesempracht van de appelbomen aan de Appeldijk. Liefhebbers van walnoten kunnen in het najaar hun hart ophalen onder de vele notenbomen die het landgoed telt. Voor de wandelaars en fietsers zijn er diverse fraaie routes uitgezet met adembenemende uitzichten op het landgoed en het vele natuurschoon van de Betuwe.

  Op het landgoed vinden diverse evenementen plaats, waaronder de Landgoed- en Kerstfair. In de bijzondere feestlocaties op Mariënwaerdt kunt u uw geliefde uw jawoord geven, verrassend vergaderen met uw medewerkers of uw zakenrelaties op gepaste wijze ontvangen. Wie langer op Mariënwaerdt wil verblijven, kan onder meer overnachten in De Neust, een monumentale hofstede uit 1329.

  Aan de inwendige mens is op Mariënwaerdt ook gedacht – in onze feest- en vergaderlocaties bereidt de landgoedkok verrukkelijke creaties die zelfs de meest doorgewinterde fijnproevers in extase brengen. U kunt ook zelf aan de slag in een kookworkshop van onze chef. De menukaart van pannenkoekenhuis de Stapelbakker puilt uit van overheerlijke pannenkoeken en andere gerechten op basis van biologisch verbouwde landgoedproducten. Brasserie Marie vindt u in een oude vloedschuur tegenover het Pannenkoekenhuis. De koks serveren elke maand wisselende seizoensgerechten. In de inpandige Landgoedwinkel zijn de vele heerlijkheden van Mariënwaerdt te koop voor gebruik in uw eigen keuken.

  Ons prachtige erfgoed delen wij graag met u. U bent van harte welkom om te komen genieten van alles wat onze Heerlijkheid te bieden heeft.

  Tot ziens op Mariënwaerdt!
  Familie van Verschuer

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Het Klooster 5, Beesd