• Natuurcentrum-De-Schaapskooi-Schoonrewoerd-Vogelwacht
 • Natuurcentrum-De-Schaapskooi-Schoonrewoerd
 • Natuurcentrum-De-Schaapskooi-Schoonrewoerd-Vogelwacht-excursie

Cultuur & Erfgoed Categorie: KenniscentraCultuur & Erfgoed Thema: Rondleiding / Demonstratie, Route, en Schoonrewoerd-Uitgelicht

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Natuurcentrum ‘De Schaapskooi’ is het verenigingsgebouw van de Natuur- en Vogelwacht ‘de Vijfheerenlanden’, een vereniging van vrijwilligers met als doel de belangstelling voor de natuur, en dit in de ruimste zin van het woord, te bevorderen. In het Natuurcentrum vinden vele activiteiten van de Natuur- en Vogelwacht plaats zoals lezingen, cursussen, excursies, exposities en hier worden op afspraak de leerlingen van de basisscholen ontvangen voor een project over een bepaald aspect van de natuur.

  In het natuurcentrum vindt u een grote zaal met 80 zitplaatsen, een winkel met onder andere nestkasten, natuurboeken, kaarten en andere artikelen en een gezellige bar.
  In de grote zaal staat een aantal vitrines met prachtig opgezette vogels. In de achterzaal is een permanente tentoonstelling over de griendcultuur gemaakt.

  Voor bezoekers is het mogelijk om een reis door de streek te maken in 17 minuten. En de Schaapskooi is het hele jaar door een prima startpunt voor wandelingen of een fietstocht. Verschillende routes zijn te verkrijgen.

  Meer informatie: zie website 

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Overboeicop 15, Schoonrewoerd