Wapen van Elst

Hartje Gelderland

Elst maakt deel uit van de gemeente Overbetuwe en heeft ruim 18.000 inwoners. Overbetuwe is een jonge gemeente van 40.000 inwoners in hartje Gelderland, ontstaan uit de samenvoeging van Elst, Heteren en Valburg. Het is een plaats waar drie rivieren stromen. Aan de noordzijde begrenst door de Neder-Rijn, aan de zuidzijde door de Waal en midden door de gemeente stroomt de Linge.
Het beeld dat Elst van verre biedt wordt beheerst door de imposante toren van de Grote Kerk. De toren en het dak van het kerkgebouw hebben de afgelopen jaren een ingrijpende renovatie ondergaan. De werkzaamheden hebben in totaal ruim drie miljoen gulden gekost, waarvan een half miljoen door de Elster bevolking via allerlei inzamelingsacties bijeen is gebracht. Van de toren zijn de balustrades en de ornamenten, die begonnen af te brokkelen, hersteld. Van de kerk is het leien dak geheel vervangen. Vanaf maart 1993 tot mei 1995 stond de toren in de steigers.

Hotspots in Elst ‘Uitgelicht’

  • Tempel- en Kerkmuseum Elst

    Adres: Grote Molenstraat 2, Elst

    In de ruimte onder de 15e-eeuwse kerk in Elst bevinden zich de resten van twee Gallo-Romeinse tempels en een pré-Romaanse kerk. Onder het koor ligt een crypte uit de tiende eeuw.

  • Kanoverhuur Oost

    Adres: 2e Weteringsewal 3, Elst

    Kanoverhuur Oost, actie(f) rond het water. We verhuren kano’s in Oost Gelderland en Overijssel. We hebben tochten op de Linge, maar ook op de Zandwetering, Berkel, Oude IJssel, Apeldoorns Kanaal en de Grift. Ook recreatieplassen zijn mogelijk zoals Bussloo, Rhederlaag en Stroombroek. Combineer je kanotocht met bijvoorbeeld een steptochten, samenwerkingsspellen of een lekkere picknick. Op de Lees meer [...]