Gezellig over een zomerse markt struinen en genieten van kramen vol kleding, boeken, sieraden, lekkernijen en nog veel meer. Dit kan op vrijdag 3 augustus tussen 15:00-20:00 uur bij boerderijwinkel Marijke’s Fruitkorfje aan de Hogekornseweg 1 in Buren. En de kinderen mogen hun eigen spulletjes verkopen vanaf een meegebracht kleedje. Meld je hiervoor wel even vooraf aan via info@marijkesfruitkorfje.nl

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van Culemborg? Ga dan zaterdag 4 augustus eens mee met een rondleiding de stad of door het stadhuis Culemborg. Beide zijn gratis. Voor de stadswandeling met gids moet je om 11.00 uur op het voorplein van het Elisabeth Weeshuis zijn in de Herenstraat 29. De rondleiding door het oude stadhuis begint om 14.00 uur in het Toeristisch Informatie Punt (Oude Vismarkt 4). Aanmelden is niet nodig.

Niet alleen water verbindt de gemeenten Vianen en Nieuwegein. Ook op gebied van kunst slaan ze de handen ineen. Vanaf vandaag tot en met 5 augustus is de expositie ‘Vrouwen van over het water’ te bezoeken. Vier kunstenaars uit Vianen tonen hun beelden, keramiek en schilderijen in KunstGein Podium in het atrium van het stadhuis van Nieuwegein. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.kunstgein.nl  En de toegang? Die is helemaal gratis!

Over verbinden gesproken… De tentoonstelling ‘Het stalen wonder aan de Lek. 150 jaar Culemborgse spoorbrug’ gaat over een van de meest unieke bruggen van de wereld. De tentoonstelling in de Gelderlandfabriek in Culemborg laat je zien waarom de brug zo uniek is. In de expositie wordt aandacht gegeven aan zowel de oude brug en zijn geschiedenis als de nieuwe brug. Je wordt meegenomen naar 1868 en de jaren daarvoor van de pioniersbouw van het stalen wonder. Dat wordt geïllustreerd met bijvoorbeeld foto’s, ansichtkaarten, authentieke bouwtekeningen en schilderijen. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 9 september. https://www.degelderlandfabriek.nl/events/event/expo-stalen-wonder-aan-lek/

Op zondag 5 augustus is het weer tijd voor de Franse Auto Dag bij Visscher Autogroep hét auto-evenement voor alle liefhebbers van Franse auto’s. Alle Franse auto’s zijn welkom, mits gewassen. Het maakt niet uit of je auto nieuw, oud, standaard of getuned is, in perfecte conditie of gehavend door dagelijks gebruik. Een plekje op de showpaddock kost €5 per auto. Extra passagiers en toeschouwers kunnen het evenement gratis bezoeken.