Kijk voor andere dan de hier vermelde mogelijkheden om eropuit te gaan  bij de evenementen op www.lingestreek.nl 

Theater De Fransche School in Culemborg heeft naast theatervoorstellingen zondag 10 april de klassieker Casablanca op het programma staan. https://lingestreek.nl/evenementen/fransche-school/  LingeFilm Geldermalsen draait  https://lingestreek.nl/evenementen/lingefilm/  King Richard, de film over de tenniszusjes Venus en Serena Williams met Oscarwinnaar Will Smith als vader Richard Williams.

Vrijdag.8 en zaterdag.9 april is er weer FESTIVATE, een tentfeest in Deil met: DJ’S, DANCE EN BELEVING https://lingestreek.nl/evenementen/19273/ Het Festivate-terrein ligt aan de Provincialeweg Oost, tussen Deil en Geldermalsen.

Zondagmiddag 10 april kun je weer naar Storytelling in Theater aan de Slag in Culemborg. Gasten zijn Eric Devries en uit België Tiny Legs Tim. Entree: € 15,00. Het begint om 16.00 uur en de kassa is open vanaf 15.30 uur.  Meer info en reserveren: https://www.storytellingat.nl/01/https://lingestreek.nl/evenementen/19319/

Op de avond van Palmzondag 10 april wordt op het plein voor de Sint Pieterskerk in Beesd een viering gehouden in de vorm van “The Passion”. De viering duurt van 19:30-20:45u. Gratis toegang. https://lingestreek.nl/evenementen/19315/  Bezoekers wordt gevraagd zich aan te melden. (Open link)

Bij voldoende belangstelling start dinsdag 19 april bij Volksuniversiteit West Betuwe de cursus – ITALIAANS CONVERSATIE. Deze cursus voor mensen die al een beetje Italiaans spreken wordt gegeven in het Elisabeth Weeshuis in Culemborg. Meer informatie vind je op de site van de Volksuniversiteit. Geef je snel op. https://vuwestbetuwe.nl/cursus/categorie/start-binnenkort/start-april/

Al is er dit jaar geen Rode Kruis Bloesemtocht, je kunt wel de RODE KRUIS BLOESEMTOCHT proeven. https://lingestreek.nl/evenementen/19373/  Op de site van de Rode Kruis Bloesemtocht kun je namelijk een boekje downloaden met zes wandelroutes door de Betuwe. Je kunt die lopen op een dag die jou uitkomt. De routes leiden langs in volle bloei staande boomgaarden, rustieke boerderijen, groene landerijen en vrolijke uitspanningen.

Bij Fort Vuren ben je welkom om gratis het Sky of Hope WO2- en Vliegeniersmuseum te bezoeken. https://lingestreek.nl/evenementen/19418/ Basisscholen kunnen er op bezoek voor een lesrondleiding. Voor meer informatie over openingstijden, rondleiding of bezoekles ga je even naar de site www.fortvuren.nl

Zoek je nog andere opties?  Op veel sites vind je suggesties voor activiteiten die passen binnen de anti-coronamaatregelen. Ga maar eens struinen door bijvoorbeeld de volgende websites: culemborgklopt.nlsrc.fm  (Infotheken) ,https://www.burenstad.nl/ , lingestreek.nl , Glasstad Leerdam en vrijstadvianen.nl. Of de website van het Regionaal Bureau voor Toerisme www.rivierenland.nl Op deze sites vind je veel informatie over wat er allemaal  ook in deze coronatijden mogelijk is in het rivierengebied van Lek, Linge, Waal en Maas.  En ook heel veel links naar andere informatieve sites.