De Lingestreek trekt mensen van heinde en ver. Er is van alles te beleven. Historische steden, stadjes en dorpen, Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Rivieren, bloesem, fruit en ander natuurschoon, Musea, Forten en recreatieplassen, sportieve activiteiten als roeien, suppen, wandelen en fietsen… Film en theater. Je kunt er gezellig winkelen en lekker uit eten. Er zijn hotels, campings, B&B’s, overnachtingshutten….. En wil je nog meer… Kijk dan voor mogelijkheden om eropuit te gaan  bij de evenementen op www.lingestreek.nl 

En mocht je onderweg hoge nood krijgen? De gratis hoge nood-app wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde voor publiek opengestelde toilet.

LingeFilm Geldermalsen draait op vrijdag 13 en woensdag 18 januari de documentaire ‘Onder het maaiveld’, over dierenleven in de grond. Op 13 november kun je vooraf en tijdens de pauze naar een informatiemarkt. Zaterdag 14 en dinsdag 17 draaien ze ‘Mrs.Haris goes to Paris. En zondagmorgen draaien ze twee keer de jeugdfilm Wil de Krokodil. Om 11 uur autismevriendelijk en om 14.30 zonder speciale aanpassingen. Tussendoor is er een jeugdactiviteit. https://lingestreek.nl/evenementen/20520/

De Fransche School in Culemborg heeft vrijdagavond cabaretier Jasper van Veen in huis, zaterdag 14 januari draaien ze Faithfully Yours, zondagmorgen 15 januari de jeugdfilm ‘Hotel Sinestra’ en zondagavond Piece of my heart. Dinsdag is het TOP-middag met de film Armageddon Time. https://lingestreek.nl/evenementen/fransche-school/

MUZIEK OP DE DIJK heeft zondagmiddag 15 januari een concert door het TRIO ROADRUNNER  https://lingestreek.nl/evenementen/20391/ Het concert begint om 15.30 en wordt gegeven in de kerk van Enspijk aan de, Molenkampstraat 2. Entree: €15 voor volwassenen | €7,50 kinderen. Je doet er goed aan tijdig te reserveren.

De vrijwilligers van Stroomhuis Neerijnen hebben t/m. zo. 29 januari een eigen tentoon-stelling waarin ze laten zien wat zij op artistiek en kunstzinnig gebied presteren. De titel van de tentoonstelling is ‘Dit zijn wij.’ Het is een prachtige expositie die u zeker niet zou willen missen. https://lingestreek.nl/evenementen/20753/Vrij entree. do.-vr. 13.30-16.30 uur za-zo. 11.00-17.00 uur. Stroomhuis Neerijnen is rolstoeltoegankelijk en heeft een mindervalidentoilet.

Omdat je moet reserveren volgt nu een aantal activiteiten die plaatsvinden in de loop van de volgende week.

De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren vrijdag 20 januari 2023 een mooie winterwandeling over landgoed Waardenburg en Neerijnen. https://lingestreek.nl/evenementen/20780/  Tijd: 14.00-1600u. €5,00 p.p. 4 t/m 12jr €2,50 donateurs gratis. Online reserveren op glk.nl de site van Gelderslandschap en Kasteelen.

Zaterdagmiddag 21 januari van 14.00-16.00 uur organiseert IVN West-Betuwe een wandeling bij de unieke Tichelgaten van Buren. https://lingestreek.nl/evenementen/20766/   De start is bij het toegangshek aan de Hennisdijk in Buren. Iedereen welkom. Deelname is gratis. Aanmelden vooraf is prettig.

Nog even dit: De Pluk, De Fransche School en Stroomhuis Neerijnen zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een mindervaliden toilet.