De Lingestreek trekt mensen van heinde en ver. Er is van alles te beleven. Historische steden, stadjes en dorpen, Forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Rivieren, bloesem, fruit en ander natuurschoon, Musea, Forten en recreatieplassen, sportieve activiteiten als roeien, suppen, wandelen en fietsen… Film en theater. Je kunt er gezellig winkelen en lekker uit eten. Er zijn hotels, campings, B&B’s, overnachtingshutten….. En wil je nog meer… Kijk dan voor mogelijkheden om eropuit te gaan  bij de evenementen op www.lingestreek.nl  En mocht je onderweg hoge nood krijgen? De gratis hoge nood-app wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde voor publiek.

Zaterdag 26 augustus staat Culemborg in het teken van Culemborg Blues. Op diverse podia, zowel binnen als buiten, spelen tussen 14.00-00.30 uur ongeveer 20 bands. De toegang is gratis. Meer informatie op www.culemborgblues.nl Op Spotify is inmiddels ook een playlist voor Culemborg Blues 2023 aangemaakt. Vrijdagavond 25 augustus begint de voorpret met van 18.00-00.00 The Night Before The Day After.

IVN West Betuwe laat kinderen op zaterdagmiddag 26 aug. 13.00 uur ontdekken wat er allemaal leeft en groeit in slootjes. Deze zogeheten SLOOTJESDAG VOOR KINDEREN is bedoeld voor kinderen van 4-12 JAAR, zeg maar de basisschoolleeftijd. Het is Gratis. Je moet ervoor naar  Meteren, Blankertseweg naast nr. 9. https://lingestreek.nl/evenementen/21872/  Onder leiding van IVN-natuurgidsen ontdekken de kinderen allerlei waterdiertjes. Kinderen die willen meedoen tevoren aanmelden via IVN West Betuwe.

Onder het motto: ‘Weggooien, mooi niet!’ is er in de bieb in De Pluk in Geldermalsen elke laatste zaterdag van de maand een zogeheten Repair Café. Nu dus a.s. zaterdag 26 augustus. Je kunt daar tussen 11-15 uur langsgaan met kapotte spullen of herstelwerk van textiel. Een kleine bijdrage in de kosten van het repair-café wordt op prijs gesteld. https://lingestreek.nl/evenementen/repair-cafe/

Vanaf deze maand zijn er weer veel  films bij de Fransche School in Culemborg. https://lingestreek.nl/evenementen/fransche-school/  Zondagmorgen 27 augustus om 11.00 uur draaien ze de jeugdfilm Casper en Emma en de Gouden Ring.

Zo.27 aug. 15.30u. is er in de Lutherse kerk in Culemborg een optreden van  SARABANDA, het Culemborgs barokensemble o.l.v. Mariëtte Holtrop. Ze spelen werken van Albinoni, Vivaldi en Händel. Bezoekers betalen een vrijwillige bijdrage. https://lingestreek.nl/evenementen/21902/

Zondag 27 augustus is er van 13.00 tot 18.00u. in Buren “Chateau voor Buren’, het Wijnevenement van de Betuwe. De entree – inclusief wijnglas –  is € 15,- p.p. Kom kennismaken met en genieten van een uitgebreide selectie van nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met lekkernijen en livemuziek.  https://lingestreek.nl/evenementen/21649/

Alvast dit, dan kun je op tijd kaarten reserveren. In ORANJESTAD BUREN kun je de weekenden van wo.30 en do.31 aug. en vr.1, za.2,//wo.6, do.7, vr.8, za.9 sept. Naar de  MUZIKALE VOORSTELLING ‘ZEVEN SLOTEN’, De voorstelling brengt je terug naar de jaren ‘70. https://lingestreek.nl/evenementen/btt/  Voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar het is even lopen naar de locatie aan de Aaldijk.

Ga voor meer activiteiten naar www.cultuurculemborg.nl, www.lingestreek.nl onder Doen en Actief bij de evenementen,