• CRoosVanCulemborg
 • barb.-2017-foto-Martijn-Nanninga46420_resize

Evenementen Categorie: Concerten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Nog 7 CORONA-CONCERTEN IN CULEMBORG EN OMSTREKEN

  MARTIJN NANNINGA wereldmuziek

  Zondag 9 augustus, Oud-Katholieke Kerk Culemborg, Varkensmarkt 20, 15.00 en 16.30 uur.  Gratis kaarten bij boekhandel Tomey, Markt 36 en eventueel nog aan de zaal.

  Hoed en QR-code.Informatie: www.deroosvanculemborg.nl

  MARTIJN NANNDING IN  ZIJN ‘’VAL D’AMOUR’

  Martijn Nanninga is een virtuoos bespeler van de gitaar en de accordeon. En daarbij zingt hij in bijna  alle talen van Europa. Zijn vakanties lopen altijd uit op nieuwe inspiratie en prachtige programma’s.  Een bezoek aan het Franse ‘Val d’ Amour’ vindt zijn muzikale vormgeving in een romantisch en zomers programma met prachtige Franse chansons. Nanninga trad veel op als flamencozanger – en speler. Natuurlijk is daar ook ruimte voor in dit programma. En om de romantiek wereldwijd  te maken mag Astor Piazzolla en ander Zuidamerikaanse muziek niet ontbreken. Een kleurrijk vakantieprogramma voor muziekliefhebbers die in Culemborg zijn gebleven.

  Zondag 16 aug. Oud-Kath. Kerk   15 en 16.30 u.  MIEKE KUYPER: LEONARD COHEN

  Zondag 23 aug. Oud-.kath. kerk   15 en 16.30 u.  HAROLD KONICKX,HAMID REZA BAHZADIAN blues 

  Vrijdag 28 aug. Barbarakerk         20.15 u.             ORGELCONCERT: BERT DEN HERTOG

  In coronatijden is cultuur een van de kinderen van de rekening. Want concerten, toneel en literaire bijeenkomsten: ze hebben allemaal volk nodig als publiek. Om te kijken, te luisteren of mee te praten. De andere halve meter-regeling beperkt de mogelijkheden en van elke locatie en de inkomsten zijn daardoor te gering om te kunnen draaien. Maar op elke regel zijn uitzonderingen. De Roos van Culemborg ziet in de beperking juist ongekende mogelijkheden. Is de afwijking niet juist een bron van bijzondere ervaring? Als er dan toch bijna niets kan wordt de lamgelegde blasé cultuurbezoeker verrast door wat kunstenaars in de beperking te bieden hebben. ‘In de beperking de meesters’ is het opvallende motto van de maar liefst twintig (!) concerten die de Roos van Culemborg organiseert in de maanden juli en augustus. De locaties zijn gevarieerd. Het aantal plaatsen ter plekke beperkt: je kunt het ook een exclusieve opstelling noemen. Ongeveer een kwart van de stoelen in ‘normale’’ tijden. Er zijn concerten in de Grote Barbara (100 plaatsen), de Oud-Katholieke kerk (25 ) en de Lutherse kerk (35). Creatieve oplossingen genoeg! Uit de Grote Barbara en de Oud-Katholieke  kerk zijn b.v. alle kerkbanken verwijderd. Er is dan meer variatie mogelijk in de opstelling. Mogen er weinig mensen naar binnen? Dan herhalen we het concert later op de middag. Geen koffie en thee in de kerk? Overal zijn de terrassen en kerktuinen open. Weinig publiek en dus een hoge toegangsprijs?  De Roos werkt gewoon met de hoed. Iedereen snapt dat daar wat in moet. De concerten zelf zijn gevarieerd met allerlei soorten muziek: van orgel tot pop, klassiek en wereldmuziek, techno, singer/song en blues , Juist vanwege de bijzondere omstandigheden zetten de Culemborgse musici met hun muzikale vrienden het beste been voor. Er gaat niets boven muziek life horen en je vak uitoefenen door muziek te maken.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Culemborg, Culemborg