• Lingefilm-2
 • A-Pluk-400

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • LINGEFILM IS ER OOK TIJDENS DE HERFSTVAKANTIE

  Op vrijdag 16 oktober (18:00 uur en 20:30 uur) en op woensdag 21 oktober (20:00 uur) draait LingeFilm het indie-drama The Last Black Man in San Francisco. Afro-Amerikaan Jimmie is in de ban van een Victoriaans huis in het rijke stadsdeel. De Beentjes van Sint-Hildegard (Herman Finkers) in de herhaling op zaterdag 17 oktober drie keer te zien, om 15.30 uur, 18 en 20.30 uur! Op zondag 18 oktober (18:00 uur) en op dinsdag 20 oktober (14:30 uur) draaien we het feelgood-drama Love Sarah. Sarah zou een nieuwe taartenwinkel openen in Londen, maar toen overleed ze. Op woensdag 21 oktober (14:30 uur) staat voor jong en oud de film Lassie geprogrammeerd. Lassie is de trouwe hond van de jongen Florian.

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 18 uur en 20.30 uur, zaterdag ook om 15.30 uur, zondagavond 20.00 uur en dinsdagmiddag 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

  Lees hier de Nieuwsbrief over deze films.

  Hoofdpersoon Jimmie in The Last Black Man in San Francisco is geobsedeerd door een prachtig Victoriaans huis in een historische wijk van San Francisco. Ooit was het huis van zijn ouders en hij is er opgegroeid. Als de huidige huurders van het huis moeten vertrekken, grijpen Jimmie en zijn beste vriend Mont hun kans en gaan het kraken, vastbesloten nooit meer weg te gaan. Maar San Francisco is veranderd…

  De Beentjes van Sint-Hildegard van Cabaretier Herman Finkers als Jan die gebukt gaat onder de verstikkende liefde van zijn vrouw Gedda, gespeeld door Johanna ter Steege. Voor haar is liefde een vorm van noodzakelijke echtelijke betutteling. Jan ondergaat deze wurgende onderdrukking gelaten. Totdat Gedda en haar moeder na het overlijden van Jan’s schoonvader deze in hun liefdevolle bedilzucht toch besluiten te begraven. Terwijl schoonpa zelf gecremeerd had willen worden. Nu komt Jan in verzet tegen zijn hele Twentse schoonfamilie. Dit wordt een kantelpunt in Jan’s leven.

  In Love Sarah overlijdt Sarah door een verkeersongeluk, vlak voordat ze haar banketbakkerij zou openen. Maar haar moeder, haar dochter en haar beste vriendin openen de winkel tóch. Moeder, dochter en vriendin hebben elkaar jaren niet gezien; hun onderlinge verstandhouding  was kil en heeft een beetje tijd nodig om te groeien. Uiteindelijk mag Sarah trots zijn!

  De Duitse jongen Florian heeft de Schotse collie Lassie als zijn allerbeste vriend. Als op een kwade dag Florian moet verhuizen, mag Lassie niet mee. De vader van Florian vindt voor Lassie bij Priscilla een nieuw tehuis. Florian is zo verdrietig, want Lassie is zíjn hond, hij wil zelf voor hem zorgen. Lassie raakt zelfs zoek. Samen met Priscilla zet Florian alles op alles om Lassie terug te vinden. Zou dat hem lukken?

  week 43-44, 2020

  FRANSE ZOMERFILM EN DICKENS-VERFILMING BIJ LINGEFILM

  LingeFilm toont de nostalgische Franse coming-of-agefilm Été 85 van François Ozon (vrijdag 23 oktober 18 uur en 20.30 uur en woensdag 28 oktober 20 uur). In het weekend draait de verrassende en komische verfilming van de beroemde roman van Charles Dickens The Personal History of David Copperfield (zaterdag 24 oktober 18 uur en 20.30 uur en zondag 25 oktober 20 uur).

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond en zaterdagavond 18.00 uur en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

  De Franse film Été 85 speelt in Normandië, in de zomer van 1985. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door de twee jaar oudere David. Het is de start van een intense vriendschap. Été 85 werd in de pers geprezen als ‘een warm bad met nostalgische bubbels’ en is een feest van herkenning voor wie net als de regisseur opgroeide in de jaren ’80.

  The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere. Hij ontmoet de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland, zoals zijn extravagante tante Betsy (een rol voor Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug. Maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen