• Logo-De-Roos

Evenementen Categorie: Concerten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Meer informatie op de website van De Roos van Culemborg.

  NIEUWE CULEMBORGERS MET ITALIAANS CONCERT >> HENRIETTE WIRTH    PABLO GREGORIAN  

  Informatie: zondag 25 oktober Lutherse Kerk, Achterstraat 2, 15.00 en 16.30 uur, kaarten (30) gratis bij Tomey. De hoed gaat rond. Coronabeleid Roos: zet op de toegangskaart naam, telefoon en mailadres, lever die bij de ingang in als registratie, mondkapje op, 1 ½ meter en handen wassen.

  Twee ‘nieuwe’ Culemborgers, geschoolde vakmusici, stellen zich voor. Henriëtte Wirth is een talent op de harp met een indrukwekkende solocarrière, concertervaring en lespraktijk, Pablo Gregorian is de tenor die de prachtigste liederen zingt. Een eerste kennismaking in hun nieuwe woonplaats.

  Culemborg  is naast stoelenstad steeds meer centrum voor muziek. De naburigheid van de Randstad, maar ook het muzikale klimaat in de stad zijn aanleidingen voor musici om de Lekstad  als woonplaats te kiezen. Zo huizen sinds kort in de Tollensstraat Henriëtte Wirth en Pablo Gregorian. Henriëtte studeerde piano en klavecimbel  in Utrecht, Brussel en Amsterdam. Daarnaast werd de barokharp haar grote passie. In Utrecht en Brussel leerde ze haar spel vervolmaken. Specialiteit: vroeg Italiaanse muziek. Daarnaast studeerde ze muziekwetenschap in Utrecht. De Armeens-Nederlandse tenor Pablo Gregorian rondde dit jaar zijn bacheloropleiding  Zang Oude Muziek af bij het conservatorium in Den Haag. Hij soleerde het afgelopen seizoen in Telemans  Brockes-Passion, de Johannes-Passion en in madrigalen van Monteverdi. De Roos van Culemborg biedt nu gelegenheid met deze jonge musici kennis te maken. Op zondag 25 oktober  verzorgen ze een geheel Italiaans concert met op het programma  17e eeuwse liederen van  Claudio Monteverdi, Giulio Caccini, Girolamo Frescobaldi en andere grootheden.

  (OKK = Oud-Katholiek Kerk, Varkensmarkt. )

  (LK = Lutherse Kerk, Achterstraat 2-4, 4101BB Culemborg)

  DIVES SONIS         STABAT MATER PERGOLESI                                                                                                                                                 

  Za. 31 okt. OKK, 15 en 16.30 uur

  Vier musici met een grote passie voor barokmuziek voeren het ontroerende ‘Stabat Mater’ van Pergolesi uit: Marjon Strijk sopraan, Gabriëlle Nijhuis alt, Henk van Zonneveld orgel, Frank Wakelkamp cello. Elke luisteraar herkent zich in de klank van de emoties. Muziek met zeggingskracht.

  LA VIE EN ROSE   

  Zo. 1 nov. OKK,  15 en 16.30 uur

  Luchtig concert van een sextet om in andere tijden bij te flaneren: pikante polka’s, wufte walsen, trotse tango’s en licht klassieke meesterstukjes. De musici spelen voor het vaderland weg. Het zijn  beroeps uit o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Orkest van de 18e eeuw, Mondriaan Kwartet.

  ESMAY USMANY  

  Zo. 8 nov. LK, 15 en 16.30 uur

  Esmay Usmany is een grote naam in Nederland als het om Indische liedjes gaat. Ze was al eerder te horen in Culemborg. Maar daarnaast is ze ook woordkunstenaar en singer/songwriter met ‘door elkaar heen tuimelende melodieën’ (AD). Met minimale middelen vaak een maximum aan sfeer.

  DE BLUES MET MATT WOOSEY           

  Zo. 15 nov. OKK, 15 en 16.30 uur

  Blues News noemde de in Duitsland wonende Engelse zanger ‘de beste Britse bluesman sinds Rory Gallagher’ . Dat is natuurlijk een mooie binnenkomer voor Matt die al op Culemborg Blues te horen was. In de beeldrijke omgeving van de Oud-Katholieke Kerk nu ruimte voor melancholieke blues.

  RICK SNEL     SFERISCHE MUZIEK          

  Za. 21 nov. OKK, 19.30 en 21 uur

  Rick werkt al meer dan een jaar aan zijn grote project ‘HIdden Nature’. De eerste presentatie In de Grote of Barbarakerk was spraakmakend. Nu gaat hij verder op zijn ontdekkingsreis in muziek, beeld , licht en geluid. In zijn sfeervolle muziek het hele universum. Kaarten: 15 euro, ticketburo en Tomey.

  THE NEIGHBOURS     

  Zo. 29 nov. OKK,  16.30 uur

  Een swingend a capella koor van tien twintigers uit Culemborg en omgeving. Sinds oktober 2015 niet meer weg te denken. Ze zingen eigenlijk alles. In dit vreemde seizoen, op weg naar het World Choir Games 2021, nu eerst in eigen plaats. Een stevig repeterende vriendengroep die de lat hoog legt.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Culemborg, Culemborg