• @@@@-stroomhuis_filmhuis

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • De officieuze afsluiting van onze reguliere filmvertoningen vindt plaats in de maand van de geschiedenis op za. 17 oktober met een korte terugblik op de filmgeschiedenis en de films die vertoond zijn in het Stroomhuis.  Deze terugblik wordt gevolgd door onze surprise film en dat wordt Kes, de ontroerende verfilming uit 1969 van A Kestrel for a Knave van de Britse auteur Barry Hines over een arbeidersjongen en zijn torenvalk. Na zijn eerste speelfilm heeft Kenneth Loach tot op de dag van vandaag talloze schitterende sociaal bewogen films gemaakt.

   Daarna blijft Filmhuis Stroomhuis Neerijnen incidenteel films vertonen die vooral aansluiten bij bijzondere gebeurtenissen, zoals de uitreiking Nobelprijs, het thema van de Boekenweek of ‘Nederland leest’ of als er weer iemand die ons ter harte gaat overlijdt.

  De titels en data van deze films worden niet meer lang van tevoren geprogrammeerd voor het programma van het Stroomhuis, zodat zij snel en adequaat kunnen reageren op de actualiteit. Belangstellenden kunnen eventueel hun mailadres doorgeven aan het Filmhuis, Dat stuurt dan de filmtitels toe per mail.

  Voor meer informatie: https://www.stroomhuisneerijnen.nl/film.html

   Om u te laten zien hoe accuraat en heet van de naald zij zouden kunnen reageren op de actualiteit, proberen zij meteen op donderdag 29 oktober de sprankelende en hoogst actuele documentaire RBG te vertonen over de onlangs overleden Ruth Bader Ginsberg, de vrouwelijke opperechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten, wier juridische en feministische erfenis direct na haar dood een belangrijk rol speelt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen die volgende maand plaatsvinden.

  In de maand november vertonen zij zoals gebruikelijk een filmcyclus. Steeds op donderdagavonden. Zij hebben gekozen voor een viertal Italiaanse films indachtig de weinig hartelijke reactie van de Nederlandse regering tijdens de pandemie die in Europa Italië als eerste trof.

  De titels zijn: (achtereenvolgens do. 12, 19  en 26 november en op 3 december)

  1. Luchino Visconti (1971) Dood in Venetiëmet Dirk Bogarde (!), passend omdat de film ook tijdens     een pandemie speelt;
  2. Pier Paolo Pasolini (1974)Il fiore delle mille e una notti(eindelijk een film van Pasolini);
  3. Gebroeders Taviani (1984)Kaos; 
  4. Roberto Benigni (1997) La vita è bella (passende afsluiting i.v.m. herdenking 75 jaar WO II)

   Op do. 17 dec. vertonen zij van Naomi Kawase The mourning forest. Zoals gebruikelijk in december een film waarin dementie en rouwverwerking een belangrijke plaats inneemt.

   In 2021 houdt u voorlopig van ons te goed de dit jaar niet vertoonde films:

  do. 7 jan.   Varda par Agnes

   do. 11 maart tijdens de Boekenweek van Marjoleine Boonstra Het wonder van Le petit prince (Antoine de Saint-Exupéry) het meest vertaalde boek ter wereld.

   Dit alles natuurlijk geheel afhankelijk van Corona rampspoed.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Neerijnen, Neerijnen