• 2019-11-07-1-logo
 • Elftal

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • “Voetbal overleeft altijd” 

  Dat is de titel van het boek over voetbal in onze  gemeente, dat binnenkort, hopelijk nog voor Kerstmis, gaat verschijnen.  Het is geschreven door Ferd de Waal. Ferd, geboren en getogen in Geldermalsen en bij velen bekend als de oud-notaris in Beesd, voetbalde  vroeger bij MVV’58 en GVV en was later ook jaren lang voorzitter van GVV. 

  In eerste instantie was het de bedoeling dat Ferd, die  ook bestuurslid is van de Historische Kring West  Betuwe, alleen voor de Historische Kring een artikel  zou schrijven over voetbal in Geldermalsen en  Tricht. Maar bij zijn onderzoek in oude kranten en archieven  kwam hij zoveel en zulke prachtige verhalen tegen,  dat hij er wel een heel boek over kon schrijven! 

  In dit boek is er aandacht voor de historische lijnen  van het voetbal in onze dorpen Geldermalsen, Tricht,  Beesd, Deil en Meteren. Zo kunt u lezen hoe de voetbalpioniers hier de bal aan het rollen brachten en over de diverse problemen die de clubs tegen kwamen en hoe ze die steeds weer te boven  kwamen. Het is verrassend te ontdekken dat er in de  dorpen voetbalervaringen zijn geweest, die daar niet  of nauwelijks bekend zijn of waren. 

  Naast de geschiedenis van het voetbal in onze  dorpen, is er ook aandacht voor de belangrijke feiten  van het vaderlandse voetbal vanaf het begin en  speelt als een rode draad door het boek de vraag:  wie is de beste voetballer aller tijden? 

  Aan het slot worden vergelijkingen getrokken tussen  het voetbal van vroeger en het voetbal van nu en  wordt er aandacht besteed aan de ontwikkelingen  die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. 

  Maar vóór het boek uitkomt, komt Ferd ’t Nut al  smakelijk vertellen over voetbal in Geldermalsen,  Meteren, Tricht, Beesd en Deil! 

  Maandagavond 7 februari 2022, 20.00 uur, De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen