• @@@@-Stroomhuis_expositie-460x269

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Expositie ¨MENS IN BEELD¨

  STROOMHUIS NEERIJNEN Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
  van 25 november t/m 19 december 2021
  Openingstijden: donderdag en vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
  www.stroomhuisneerijnen.nl   info@stroomhuisneerijnen.nl

  Stroomhuis Neerijnen is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een mindervalidentoilet. 

  Lucy Kersten  Zij onderzoekt het thema van mensen in relatie tot zichzelf en elkaar wat men in haar tekeningen en schilderijen aantreft.

  Gerda van Eekelen-Ter Keurs  Het vastleggen van menselijke emoties en  invloeden uit andere culturen in brons is haar voornaamste drijfveer. De uiteindelijke vorm is soms voor haar ook min of meer verrassend.

  Lucy Kersten kreeg haar opleiding aan de afdeling Modevormgeving van de Kunstacademie in Utrecht. Gaandeweg merkte ze dat ze meer plezier had in het vrije tekenen en schilderen en liet ze het ontwerpen van mode los. Zij volgde cursussen modeltekenen, aquarelleren en vrij schilderen. Aanvankelijk maakte zij veel portretten, ook in opdracht. Later werd het voor haar ook interessant om de mens in zijn/haar omgeving en in verbinding met anderen weer te geven. Zij onderzoekt het thema van mensen in relatie tot zichzelf en elkaar. Je bent wie je bent met en door de
  ander. Binding met andere mensen is voor haar de essentie van het leven. En dat heeft vele uitdrukkingsmogelijkheden. Wellicht geeft de beschouwer voor zichzelf betekenis aan wat hij/zij in haar tekeningen en schilderijen aantreft.

  Gerda van Eekelen-Ter Keurs is geboren in Oldenzaal. Ze volgde beeldhouwlessen aan de Kunstacademie in ‘s-Hertogenbosch en behaalde in deze plaats ook haar onderwijsbevoegdheid in tekenen.
  Vanaf 1980 maakte ze voornamelijk portretten en grote figuratieve beelden in opdracht. Sinds een aantal jaren echter werkt ze in kleiner formaat. Gerda wordt o.a. geïnspireerd door menselijke emoties, zoals betrokkenheid, verbondenheid of juist het tegenovergestelde: eenzaamheid. Dan weer verbeeldt ze een zoeken naar eigen identiteit of een weemoedig verlangen naar vroeger. Al wat mensen beweegt fascineert haar. Het vastleggen van deze emoties in brons is haar voornaamste drijfveer.
  Omdat ook invloeden uit andere culturen een rol spelen kunnen haar beelden zich niet binden aan één stijl. De uiteindelijke vorm is soms voor haar ook min of meer verrassend.
  “In tegenstelling tot het hakken in steen, waarbij je van buiten naar binnen werkt, modelleer ik met was en klei, waardoor mijn creaties van binnen naar buiten ontstaan.”

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Neerijnen, Neerijnen