• RodeKoffiekop

Evenementen Categorie: Doe-dagen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 •  De Rode Koffietafel wordt elke eerste vrijdag van de maand, van 10.30-11.30 gehouden in de Bibliotheek in Geldermalsen. Iedereen mag aanschuiven, dus ook mensen die geen lid zijn van de PvdA. De koffie staat klaar om half 11 in bibliotheek De Pluk in Geldermalsen. De Rode Koffietafel is toegankelijk voor iedereen. Breng iemand mee. De koffie is gratis. Wie wil mag geld ervoor in een busje doen.

  De Koffietafel staat klaar op de eerste verdieping van de bibliotheek De Pluk in Geldermalsen, en duurt van half 11 tot half 12.  

  Vrijdagochtend 1 december gaat de Rode Koffietafel over de vraag: Wat is ‘bestaanszekerheid’?

  Op 3 november jl bespraken de Tafelaars het begrip ‘bestaanszekerheid’. Wat bedoelen de politieke partijen daarmee? Ze slaagden er niet in om dat nader te definiëren en ze spraken af om dit aan de Rode Koffietafel van 1 december nog een keer aan de orde te stellen.

  Helaas lukte het niet een ‘deskundige’ te vinden, die kan aanschuiven aan de RK. Er zijn wel iets meer theoretische gegevens opgespoord -artikelen uit de Grondwet en dankzij een van de tafelaars de al lang bekende ‘piramide van Maslov’.

  https://www.denederlandsegrondwet.nl/id/vlxups19uhya/artikel_20_bestaanszeker_heid_welvaart

  (Je kunt in de tekst van art. 20 Grondwet doorklikken naar bijvoorbeeld art.21, 22, en 23. Daar staan nog wat meer ‘sociale grondrechten’)

  https://www.sociomerce.com/managementmodellen/piramide-van-maslow/#:~:text=De%20eerste%20basisbehoefte%20in%20de,zoals%20water%2C%20eten%20en%20zuurstof.

  Bijna alle partijen die meededen met de verkiezingen op 22 november, hebben ‘bestaanszekerheid’ in hun verkiezingsprogramma’s  staan.

  Maar wat bedoelen al die partijen daar eigenlijk mee? Is het echt iets anders dan een ‘fatsoenlijk bestaan’ -zoals de PvdA dat ooit noemde?

  Kun je alles uit het gewone dagelijks leven onder de paraplu ‘bestaanszekerheid’ onderbrengen? Vallen kunst en cultuur onder bestaanszekerheid? Sporten?  Vakantie? Zorg? Wat zegt het CDA daarover? De VVD? Groen Links-PvdA?

  Daarover gaan ze aan de Rode Koffietafel praten. Wat vind jij dat er onder bestaanszekerheid moet vallen? En moet de overheid daarvoor zorgen? Of heb je daarvoor ook een eigen verantwoordelijkheid? Tot hoever strekt die verantwoordelijkheid zich uit? Bestaanszekerheid van gezin, ouders, uitwonende kinderen? Breng vooral de buurman mee of een familielid, die op een andere politieke partij gaat stemmen. Kom 3 november om half 11 naar de bibliotheek de Pluk.

  De Rode Koffietafel staat klaar op vrijdagmorgen 1 december om 10.30 uur. Locatie: bibliotheek in De Pluk, eerste verdieping, in Geldermalsen. Iedereen is welkom!

  .
 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen