• Open_over_de_dood-2

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Als je er niet over praat, dan ben je altijd te laat

  Kaarten à 5,00 zijn te koop via www.toneelgroep-t-jater.nl of te bestellen via 06 – 14 64 60 82. Via de website van Toneelgroep T-jater en via de diverse social media kanalen van Toneelgroep T-jater vind je meer informatie over speeldata en speellocaties. Na elke voorstelling is er ruimte voor  nagesprek.

  In de maanden mei, juni en juli speelt Toneelgroep T-jater uit Geldermalsen een bijzondere voostelling over een ongebruikelijk thema: de dood. OPEN – Over de dood, zo heet deze voorstelling,  waarmee T-jater het gesprek over de dood wil openbreken. Want we spreken weinig over de dood en over doodgaan. En het is natuurlijk ook niet het vrolijkste onderwerp om over te praten. Toch is Toneelgroep T-jater de uitdaging aangegaan om onder leiding van regisseur Dinie van Oort deze indringende voorstelling te gaan maken. Om het moeilijke onderwerp ’gewoon’ te maken, een onderdeel van het leven, iets wat niet weggestopt of verzwegen hoeft te worden. Want, zo stelt Dinie van Oort, als je er niet over praat, dan ben je altijd te laat. Dat vond ook het fonds Monuta Helpt, dat dit project daarom graag ondersteunen wilde.

  De kijker stapt direct in een wereld die hij niet kent. Hij komt terecht in de droom van de dood, de tussenfase tussen leven en dood zijn. Via flitsen uit de levens van twee vriendinnen ziet de toeschouwer hoe de dood altijd een factor is geweest in hun levens, maar ook hoe moeilijk het vaak is geweest hem bespreekbaar te maken. Daartussendoor lijken twee geheimzinnige figuren iets met elkaar uit te vechten en gaat er een angstig vermoeden rond. Natuurlijk vallen pas aan het einde van de voorstelling alle puzzelstukjes op hun plek en is er een moment om even stil te zijn. Gelukkig komt alles goed. Ja, alles komt goed.

  Hoe waardevol het gesprek over de dood kan zijn, heeft Toneelgroep T-jater in de afgelopen repetitiemaanden zelf ervaren. Veel repetities zijn begonnen met gesprekken, over de dood. Veel verschillende perspectieven zijn daarin ter sprake gekomen en soms bleven enkel vragen over. Want hoe makkelijk praat je over de dood, als je er nog niet voor staat? En hoe luchtig kan het gesprek over de dood  eigenlijk zijn? Beledigen we mensen, door zo open over de dood te zijn? Hoe open over de dood kun je eigenlijk zijn?

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: De Pluk Geldermalsen, Geldermalsen