• 17635_GeoFort_Staatsbosbeheer_Vleermuisspeurtuin-crop-800

Evenementen Categorie: Doe-dagen en Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Op dit spannende forteiland draait alles om de aarde! Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, raak gedesoriënteerd in de ondergrondse gang, vind je weg als een zalm door het doolhof, schep landschappen in de interactieve zandbak en ervaar Nederland in duizend miljard Minecraft blokjes. Wat voor weer het ook is, bij GeoFort kun je altijd terecht. Droog weer of regen, buiten of binnen kun je er lekker spelen. Er zijn veel activiteiten en spellen te ontdekken!

  GeoFort ligt aan Nieuwe Steeg 74, 4171KG Herwijnen. (Dit is dicht bij Asperen)

  Reserveer je tickets voor het museum

   

  Een zomervakantie met een hittegolf en watertekort in Nederland. Door dit soort gebeurtenissen worden we ons bewust van de veranderingen die we in de toekomst waarschijnlijk vaker gaan meemaken. GeoFort neemt bezoekers mee in het thema van klimaatverandering en heeft tijdens deze zomervakantie 2 nieuwe spellen ontwikkeld.
  Climate Race
  Vorig jaar opende GeoFort het klimaatdoolhof. In dit doolhof worden bezoekers ondergedompeld in ruim 70 kaarten en grafieken over de thema’s hitte, overstroming, droogte en zeespiegelstijging. Het klimaatdoolhof is inmiddels één van de meest populaire activiteiten op het fort. Deze maand wordt er een nieuw onderdeel toegevoegd aan dit doolhof: de Climate Race. Dit interactieve spel is ontwikkeld door de start-up
  Mobile Stories. Je gaat je als bezoeker verdiepen in de onderwerpen: afval, kleding en voedsel via drie aansprekende spellen. Ze maken je bewust van de keuzes die jij zelf hebt in de ‘race’ tegen klimaatverandering.
  Future Films  GeoFort biedt bezoekers een nieuwe quiz aan die je meeneemt in de innovaties van de toekomst. Je krijgt 8 filmpjes te zien over klimaat, energie, water, biodiversiteit en voedselinnovatie. Na ieder filmpje volgt een verrassende vraag. In rondes van ongeveer 10 minuten komen de spelers achter allerlei leuke feitjes, bijvoorbeeld dat een kilo tomaatzaadjes meer waard is dan een kilo goud. Extra leuk is dat de quiz samen met andere museumbezoekers gespeeld wordt. Future Films is mede mogelijk gemaakt door het Duurzaamheidsfonds Betuwewind.
 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Nieuwe Steeg 74 4171KG Herwijnen, Herwijnen