• stroomhuis-cultuurlezing-incl

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Kunstlezingen Stroomhuis Neerijnen (Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Rolstoeltoegankelijk. Invalidentoiletaanwezig)

  Alle lezingen zijn op donderdagmiddagen 14.00 – 16.00 uur. Entree: € 12,50

  Op de website van het Stroomhuis staat meer informatie over de prijs van de diverse programmaonderdelen, Tevens kunt u een plaats reserveren. https://stroomhuisneerijnen.nl/activiteiten/lezingen/

  Nog  t/m mei 2023 jaar is er een aantal interessante kunstlezingen geprogrammeerd.

  De kunstlezing The American Dream op donderdag 16 maart a.s. gaat over het Realisme in de kunst van Amerika van 1945 tot heden.

  In de jaren na de Tweede Wereldoorlog gebeurt er veel op het gebied van de moderne kunst. De focus verschuift van Parijs naar Amerika. Hier ontwikkelt zich een nieuwe vorm van realisme: een koele realistische blik op het dagelijks leven: the american way of life, uitgebeeld in de kunst.

  In deze lezing van Roos Fokkema kijken we aan de hand van thema’s -zoals landschap, de stad, dagelijks leven – naar deze typisch Amerikaanse kunst.

  Aan de orde komt het werk van bekende (Andy Warhol, Edward Hopper, Claes Oldenburg, Duane Hanson, Alice Neel) en minder bekende kunstenaars (Robert Birmelin, Richard Estes, Idelle Weber, Norman Rockwell, Fairfield Porter, Stone Roberts, Andrew Wyeth, Judd Nelson).

  Datum: donderdag 16 maart 2023

  Aanvang: 14.00 uur

  Kosten € 12,50

  Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk. Voor informatie en reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl

  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………

  M.i.v. dit jaar starten ze met duo lezingen. Op 20 april staan in de lezing van Roland Gieles Vincent van Gogh (1853-1890) en Edvard Munch (1863-1944) centraal. Hoewel beide kunstenaars een eigen, persoonlijke stijl hadden, vonden zij in kleur, vorm en compositie de vernieuwing van de kunst. Zij legden hun persoonlijke ervaringen vast op doek in krachtige beelden en inspireerden daarmee een nieuwe generatie van jonge Europese kunstenaars. Beide kunstenaars worden in deze lezing in hun context geplaatst en worden de parallellen en verschillen tussen beide kunstenaars toegelicht

  Het seizoen 2022/2023 sluiten ze op 11 mei (i.v.m. Hemelvaartsdag de 2e donderdag in de maand) met een architectuur kunstlezing van Renout Robbertz over Antoni Gaudí en het Catalaans modernisme. Gaudi werd in 1883 benoemd tot hoofdarchitect van de bouw van de beroemde Sagrada Familia, waarmee hij tot de succesvolste Catalaanse architecten van zijn tijd behoorde. Gaudi onderscheidde zich van zijn collega’s door zijn aandacht voor de verschijningsvormen van de natuur en het belang dat hij aan geometrische vormen toekende. Andere voorbeelden van zijn ontwerpen zijn Palau Güell, Casa Calvet, Casa Batlló, Parc Güell, Casa Milà.

  Naast deze lezingen is in samenwerking met Jenneke Klein Geltink een cursus Architectuur georganiseerd. Peter Schipper geeft do. 23 mrt 2023, 14.00-16.00u. de laatste van drie lezingen over Architectuur. De middag kost € 17,50 (incl. 1 fullcolor naslagwerk). Meer informatie: https://stroomhuisneerijnen.nl/activiteiten/lezingen/

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Stroomhuis Neerijnen, Van Pallandtweg 1, Neerijnen