• stadspodium

Evenementen Categorie: Concerten, Proeverijen, en Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Uitdagend programma Stadspodium GO In Leerdam

  Stadspodium Go ● Dr.C. Voogdplein 90 ● 4141 CN Leerdam
  0345 633 488 ● www.go-leerdam.nl ● info@go-leerdam.nl
  Het nieuwe theaterseizoen bij Stadspodium GO in Leerdam biedt volop verrassing en uitdaging voor jong en oud. Van cabaret, muziek en film tot bierproeverij, dancefeest en pubquiz. Tickets zijn te bestellen op www.go-leerdam.nl.

  Hier het programma met aankomende evenementen: https://www.go-leerdam.nl/evenementen/

  Kunstexpositie
  24 februari tot en met 31 mei 2023
  Irene Damminga en Marcel Vaandrager
  Irene Damminga is geboren en getogen in Werkendam en woont boven op de dijk langs de Merwede, de rivier die elke dag haar een prachtig uitzicht geeft en tevens een van haar inspiratiebronnen is. Haar vakopleiding heeft ze bij De School voor Fotografie in Breda gevolgd. Hierna heeft ze twee creatieve opleidingen afgerond bij de Academie voor Abstracte Fotografie. Samen met dichter Marcel Vaandrager heeft ze een fotogedichten-verjaardagskalender uitgegeven en in de regio hangen grote fotogedichten van hen. Met regelmaat zijn haar foto’s op exposities te zien en worden ze menigmaal in de media gepubliceerd. Ze is met haar werk ook in de prijzen gevallen. Naast fotograferen ontwerpt Irene boekcovers, posters, logo’s en ander grafisch werk. Neem ook eens een kijkje op www.dammingafotografie.nl .Marcel Vaandrager was jaren Dorpsdichter van de vijf dorpen van Werkendam en hij is oprichter van het Nederlands Dichters Podium. Daarnaast organiseert hij evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Hij heeft meerdere prijzen op zijn naam staan. Marcel schrijft columns en is uitgever van dichtbundels en kunstboeken. Marcel geeft met regelmaat voordrachten en gastlessen aan het basisonderwijs en examenklassen van het voortgezet onderwijs. Samen met twee anderen vormt hij het theatertrio ‘Amuse’. Zij treden met wisselende programma’s op ‘voor een aandachtig publiek’ in zalen en theaters. Een aantal gedichten van hem zijn in de openbare buitenruimte te lezen, veelal afgedrukt op een passende achtergrond van fotografe Irene Damminga. Op de site www.marcelvaandrager.nl kun je verder kennismaken met Marcel.

   

  Vermaak
  vrijdag 12 mei 20.30 uur
  Bierproeverij
  Leerdammer bierproevers kunnen dit seizoen weer hun hart ophalen met het proeven van bijzondere bieren met daarbij de originele verhalen van de brouwers. De brouwers zullen de bieren die ze nu maken presenteren (en laten proeven) en vertellen over hoe de ontwikkeling van deze bieren in zijn werk is gegaan. Toegangsprijs 15,00 euro p.p. daarvoor krijg je verschillende bieren te proeven en wat hapjes.

   

  Muziek
  zaterdag 13 mei 20.30 uur
  Casey’s Big Band & Deborah J. Carter
  Casey’s Big Band heeft zijn thuisbasis in glasstad Leerdam, maar bestaat uit muzikanten uit de regio midden Nederland. Het orkest musiceert op hoog niveau onder leiding van Marc van den Bosch. Caseu’s Big Band biedt een gevarieerd en sprankelend programma in de voetsporen van de grote dansorkesten.

  Centraal op 13 mei staat speciale gast Deborah J. Carter, bekend om haar warme podiumpersoonlijkheid en virtuoze stijl. Ze is de afgelopen jaren te vinden op jazz podia in zowel Nederland als in de rest van de wereld, toerend met haar eigen band, of als welkome gast- artieste bij verschillende gevestigde jazzorkesten zoals bijvoorbeeld de Hessische Rundfunk Big Band, The Deutsche Oper Berlin Bigband and Symphony Orchestra, de Sedavi Latin Jazz Big Band, het Metropole Orkest, het Timeless Orchestra, en de Konrad Koselleck Bigband.

  Kaarten (à 17,50 euro) zijn online verkrijgbaar via www.caseysbigband.nl

  Film
  vrijdag 19 mei 20.30 uur
  Las Bestias
  De bouw van windmolens zorgt overal voor de nodige spanning. In Las Bestias loopt het conflict tussen lokale bewoners en een Frans koppel zo hoog op dat het allang geen burenruzie meer mag heten. Wat begint als kleine pesterijen mondt al snel uit in bedreigingen. De welbekende frase ‘not in my backyard’ is niet eerder zo naargeestig tot leven gebracht. Prachtige shots, momenten vol suspense en emotioneel geladen interacties worden aan elkaar geweven door een steengoed script.

  De Franse Antoine en Olga zijn naar een prachtige streek van Spanje verhuisd om biologisch te boeren en dichter bij de natuur te wonen. Met hun stedelijke en academische achtergrond vormen ze een groot contrast met de bewoners die al hun hele leven in deze streek wonen. Als er gestemd moet worden over de komst van windmolens zijn Antoine en Olga tegen. De oorspronkelijke bewoners van het dorp zien in het uitkopen juist de mogelijkheid om het gebied eindelijk te kunnen verlaten.

  Xan en Lorenzo zijn twee broers die al hun hele leven in de streek wonen. Ze maken zich erg druk om Antoine en Olga. In de lokale bar begint het met wat kleine plaagstootjes. Al snel blijkt dat ze ‘s avonds dronken in de tuin van hun buren zitten, batterijen in hun put gooien en een steeds reëlere dreiging van geweld vormen. Antoine besluit om alles te filmen met een homerecorder als bewijslast tegen Xan en Lorenzo.

  Film & Muziek
  zondag 21 mei 13.30 uur
  My Maysoon & Catching Cultures Orchestra
  Zondag 21 mei 2023 belooft een unieke filmmiddag en tevens muziekmiddag voor het Stadspodium Go en haar bezoekers te worden. In samenwerking met Doxy Films, de Vrije Universiteit van Amsterdam en de gemeente Vijfheerenlanden zal de wereldwijd prijswinnende documentaire “My Maysoon” van filmmaakster Batoul Karbijha getoond worden.
  Uniek, omdat de film slechts driemaal op het grote doek zal worden vertoond in Nederland. Uniek ook, omdat deze getoond zal worden voordat de film later op de Nederlandse publieke televisie bij NPO Doc zal worden uitgezonden. Uniek, omdat er na de vertoning een interactief vraaggesprek zal zijn met filmmaakster Batoul Karbijha en Johan Roeland, Universitair hoofddocent aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam. Uniek omdat voor en na de film de muzikale omlijsting zal worden verzorgd door het Utrechtse orkest Catching Cultures.

  My Maysoon
  Batoul Karbijha gebruikt het maken van de meer dan indrukwekkende film over haar verdwenen zus als middel om erachter te komen wat er is gebeurd en als manier om ermee om te gaan. Voor haarzelf, voor haar familie en voor alle families die geliefden hebben verloren op weg naar een betere toekomst.

  Op 24 augustus 2014 verdween de 20-jarige Maysoon Karbijha op de Middellandse Zee. Ze was op weg van Syrië naar Europa toen haar boot kapseisde. Van de 712 opvarenden werden er 488 gered, 24 spoelden aan op de Italiaanse kust en de 200 overgebleven mensen worden sindsdien vermist. Maysoon is één van hen.

  Batouls zoektocht naar haar zus voert haar van Sicilië naar Tunesië en naar Libië, en confronteert haar met kerkhoven vol vermiste migranten, in een labyrint van onwetendheid, onverschilligheid en machteloosheid. De zoektocht leidt ook tot een confrontatie met de familie van Batoul. Zij kunnen al jaren niet meer over Maysoon praten en weigeren in stilte te accepteren dat ze er misschien niet meer is. Batoul hoopt dat de zoektocht het mogelijk maakt om met haar familie over Maysoon te praten. Een intiem proces waarin verlies, pijn en hoop elkaar afwisselen.

  De film is in première is gegaan op het Movies that Matter festival. Naast het Movies that Matter festival is My Maysoon ook genomineerd voor het Porto Femme Internationaal film festival en het Hollywood Arab Film Festival (HAFF). Op het Toronto International Women Film Festival werd de film uitgeroepen tot beste documentaire in de categorie Mensenrechten.

  Catching Cultures Orchestra
  Catching Cultures Orchestra is een in Utrecht gevestigd orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders en van alles daar tussenin samen muziek maken. De ene keer spelen ze een herbewerking van een Arabische traditional, de andere keer een nieuwe compositie op basis van Nigeriaanse talking drums en dan weer een echt feestnummer dat niet zou misstaan op de grotere popfestivals van Europa. Dat is allemaal Catching Cultures. Tegelijkertijd staat Catching Cultures voor artistieke vernieuwing en dat laten ze zien op festivals en in concertzalen, zoals tijdens het eigen jaarlijkse festival in Tivoli Vredenburg. Hiermee helpen ze ook de professionele musici onder de nieuwkomers op weg om ook hier een carrière te bouwen met hun muziek.

  Hieronder vind u het programma van deze middag:

  • 13.30 Opening Erwin Kooijman (Stadspodium Go)
  • 13:30 Orkest Catching Cultures
  • 14:05 Aankondiging film Sjors Fröhlich (Burgemeester Vijfheerenlanden)
  • 14:15 My Maysoon
  • 15:15 Q&A Batoul Karbijha en Johan Roeland
  • 15:30 Pauze
  • 15:45 Orkest Catching Cultures
  • 16:30 Afsluiting

  Door de medewerking van de Gemeente Vijfheerenlanden en de vrijwilligers van Stadspodium GO zijn wij in de mogelijkheid om voor deze middag geen entree te vragen. Als de voorstelling uitverkocht is, kunt u mailen naar erwinkooijman@outlook.com om u op de wachtlijst te laten plaatsen. Mocht u kaarten hebben gereserveerd maar onverhoops toch niet kunnen komen, meld dit dan ook z.s.m. bij Erwin Kooijman via erwinkooijman@outlook.com. Dan kunnen we andere wachtenden blij maken.

   

  Cabaret
  zaterdag 3 juni 20.30 uur
  Stand up comedy show
  Een microfoon, een groot arsenaal aan goede grappen en verhalen vol hilarische wendingen. Dat is stand-up comedy op zijn best! Twee gearriveerde cabaretiers én een rookie gaan deze avond helemaal los. Keihard en niets ontziend, maar ook licht en aangrijpend. Wie durft er op de eerste rij te zitten?
  Adam Fields (M.C. Master ofCeremony)
  De Londenaar die in Amsterdam rondwandelt. Niet als Easyjet weekendtoerist, maar als gerespecteerd, permanent bewoner. Hij observeert ons Nederlanders. Verbaast zich, verrast zich en verkneukelt zich. Want ondanks dat Adam al jaren hier woont, is hij toch een echte Engelsman gebleven. Op het toneel deelt hij zijn verbazing met het publiek, houdt hij mensen een spiegel voor. Zijn grote kracht ligt in de manier waarop hij de Nederlandse ervaringen beziet met zijn onnavolgbare Britse gevoel voor humor. Adam Fields is de ideale gastheer om een avond in full swing te krijgen. Visueel sterk met politiek geladen statements tot aan volkomen flauwekulverhalen. Een rasentertainer en een publiekslieveling.
  Vincent Geers is theatermaker/cabaretier. In 2007 studeerde hij af aan de opleidingTheaterdocent in Amsterdam. Hij zowel de Jury- als publieksprijs van het prestigieuze Cameretten Festival in Rotterdam. Naast Cabaretvoorstellingen maakt hij theatervoorstellingen, schrijft hij voor theater, film en televisie, had hij een vaste plek met zijn column in de Nl20 en doceert en regisseert hij zowel in het cabaret als in het toneel. Vincent is o.a. vaste workshopdocent bij het Cameretten festival en speelt regelmatig voor Comedy CaféAmsterdam. Als Stand up comedian is hij al meer dan 20 jaar op alle stand up podia van Nederland te zien. O.a op Lowlands, Laughing Matters en tijdens de Comedy Explosion Theatertour.
  RoelC. Verburg
  Als een van de weinige stand-up comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek. Spelend in stand-up comedy gezelschap de Comedy Explosion en gewapend met zijn Flying V gitaar speelde Roel met grootsucces in vele theaters en kroegen, maar ook op festivals als o.a. Mysteryland, De Zwarte Cross en Lowlands. En waar bij de meeste cabaretiers de liedjes altijd een rustpunt in de voorstelling vormen, gaan bij Roel de grappen in hoogtempo door. Hij is regelmatig te horen op VERONICA met een lied-op-maat en maakte deel uit van het BNN-VARA One-liner TV programma Padoem Patsss.

  De vierde naam is een verrassing en wordt kort voor de show bekend gemaakt!

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Stadspodium Go, Leerdam, Leerdam