• lingefilm3-crop
 • A-Lingefilm-KIDS-460x267
 • ALingefilm-KIDS-Autismevr-460x267

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • LINGEFILM HEEFT EEN MOOIE FILM VOOR IEDEREEN Op de website van LingeFilm staat het hele programma al klaar. Te zien bij LingeFilm, in De Pluk,  Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. . Bij de voorstelling van dinsdagmiddag trakteren wij in de pauze op en kopje koffie, thee en iets lekkers. E-tickets via www.lingefilm.nlDe Pluk is rolstoel toegankelijk en beschikt over een miva-toilet.

  Op woensdag 7 juni komen de liefhebbers van arthousefilms en het woeste IJslandse landschap aan hun trekken met Godland (20.00 uur).

  Het historische drama Godland is het verhaal van de jonge Deense priester Lucas, die aan het einde van de negentiende eeuw op reis gestuurd wordt naar IJsland, een van de laatste koloniën van het Deense rijk. Zijn missie: toezicht houden op de bouw van een kerk in een afgelegen parochie en de bewoners fotograferen. Met zijn camera op de rug begint de priester aan een avontuurlijke tocht die niet zonder uitdagingen verloopt: de lokale bevolking zit niet te wachten op de Deense heersers en heeft totaal geen interesse zich verstaanbaar te maken. Deze film werd juichend ontvangen, met quotes als: “Een film die aanvoelt als een levend fotoalbum, waarin spanning en humor niet ontbreken”.
  Vrijdag             9 juni  20.30 uur – De man uit Rome

  In De Man Uit Rome van regisseur Jaap van Heusden (“In Blue” en “De Nieuwe Wereld”), wordt de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorpje gestuurd om een huilend Mariabeeld, ontdekt door de 19-jarige zwijgende Térèse, te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren stuit hij op de grimmige, getraumatiseerde dorpsgemeenschap die zich vastklampt aan hun wonder. Tijdens zijn verblijf in het dorp ontrafelt hij gebeurtenissen waarin geloof, hoop en liefde afgewisseld worden met vertwijfeling en vijandigheid.

  Zaterdag         10 juni 20.30 uur – Une Belle Course:
  Film met mogelijkheid van maaltijd vooraf om 18:00 uur

  In Une Belle Course belt de 92-jarige Madeleine een taxi die haar naar het verzorgingshuis moet brengen waar ze gaat wonen.  Ze vraagt de chauffeur Charles om haar nog eenmaal te brengen langs alle belangrijke plekken in Parijs, die wat betekend hebben in haar leven. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld en wordt het een lange, bijzondere dag die ook de chagrijnige taxichauffeur niet onberoerd laat. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.
  Ga naar deze ontroerende Franse film en maak je avond compleet! met een heerlijk 5 gangen diner voor een vriendelijke prijs. De maaltijd begint om 18.00 uur en eindigt rond 20.15 uur. De film draait aansluitend om 20.30 Het diner kost € 20,00 (inclusief filmkaartje € 29,00) exclusief drankjes en koffie/thee.

  Zondag          11 juni 11.00 uur – Mavka, The Forest Song:
   Film voor de kids autismevriendelijk, met activiteit na. Bij deze voorstelling dimmen ze het licht, zetten ze het geluid minder hard en zorgen ze ervoor dat de zaal niet meer dan voor de helft vol zit. De gratis activiteit voor de kinderen (zie hierna) is aansluitend aan de film.
  Zondag          11 juni 14:30 uur – Mavka, The Forest Song:
  Film voor de kids, met activiteit om 13.45

  Mavka, The Forest Song: in de eeuwenoude, mysterieuze Oekraïense bossen wonen wonderlijke wezens die hun heilige rijk trouw bewaken. Boswezen Mavka, Beschermer van het Woud, komt in contact met de mens Lucas en er bloeit een verboden liefde tussen hen. Echter de hebzuchtige vrouw Kylina heeft slechte plannen met het woud en Mavka heeft een zware taak om het bos te bewaken tegen dit dreigende gevaar.
  Als activiteit voor de kids is er deze zondag een echte popcornmachine in huis en mogen ze hun eigen popcornbakje knutselen en versieren. Deze activiteit is voorafgaand aan de voorstelling vanaf 13.45 uur in het Grand Café van De Pluk.

  Dinsdag        13 juni 14.30 uur – Une Belle Course: Film in de middag met iets lekkers bij de thee

  In Une Belle Course belt de 92-jarige Madeleine een taxi die haar naar het verzorgingshuis moet brengen waar ze gaat wonen.  Ze vraagt de chauffeur Charles om haar nog eenmaal te brengen langs alle belangrijke plekken in Parijs, die wat betekend hebben in haar leven. In de straten van Parijs wordt langzaamaan een buitengewoon leven onthuld en wordt het een lange, bijzondere dag die ook de chagrijnige taxichauffeur niet onberoerd laat. Sommige taxiritten kunnen levens veranderen.
  Bij de dinsdagmiddag voorstelling trakteert LingeFilm alle bezoekers op een kopje koffie/thee en wat lekkers.
  Woensdag     14 juni  20.30 uur – De man uit Rome

  In De Man Uit Rome van regisseur Jaap van Heusden (“In Blue” en “De Nieuwe Wereld”), wordt de sceptische onderzoekspriester Filippo vanuit het Vaticaan naar een Limburgs grensdorpje gestuurd om een huilend Mariabeeld, ontdekt door de 19-jarige zwijgende Térèse, te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren stuit hij op de grimmige, getraumatiseerde dorpsgemeenschap die zich vastklampt aan hun wonder. Tijdens zijn verblijf in het dorp ontrafelt hij gebeurtenissen waarin geloof, hoop en liefde afgewisseld worden met vertwijfeling en vijandigheid.

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag (FILM+FRIENDSNIGHT) en zaterdag 20.30 uur en woensdag 20.00 uur. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

   

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: De Pluk Geldermalsen, Geldermalsen