• lingefilm3-crop
 • De_Plukadresinclusie

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • LINGEFILM HEEFT EEN MOOIE FILM VOOR IEDEREEN

  Op de website van LingeFilm staat het hele programma al klaar. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

  C’è ancora domani, woensdag 22 mei, is een stijlvol Italiaanse drama over een huisvrouw in het Rome van 1946, die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man. Vrijdag draait het ontroerende Franse drama Ama Gloria, het  verhaal van de zesjarige Cléo en haar kindermeisje Gloria, die plots moet  terugkeren naar haar geboorteland; met een fantastische acteerprestatie van de zes jarige Louise Mauroy-Panzani (ook nog te zien op woensdag 29 mei). De Terugreis, komende zaterdag 25 mei en dinsdagmiddag 28 mei (FILM+MIDDAG 🍵: LingeFilm trakteert op koffie/thee met wat lekkers), is een droogkomische Nederlandse film over een roadtrip naar Spanje van een ouder echtpaar met een onverwacht dramatische wending.

  22 mei – 20.00   C’è ancora domani is het stijlvolle regiedebuut van de Italiaanse Paola Cortellesi. Het verhaal speelt zich af in Rome in de tweede helft van de jaren 1940, een stad verdeeld tussen de positieve impuls van de bevrijding en de ellende en armoede na de Tweede Wereldoorlog. Delia (gespeeld door de regisseuse zelf) is de vrouw van de gewelddadige Ivano en moeder van drie kinderen. Vrouw en moeder zijn de enige rollen die haar definiëren, totdat ze de eerste stappen zet om zich aan de onderdrukking te ontworstelen. In Italië was de film, mede door de balans tussen drama en humor, zowel bij de pers als bij het publiek een grote hit.
  24 mei – 20.30

  Ama Gloria is alleen al een bezoek waard vanwege de fantastische acteerprestatie van de zes jaar jonge Louise Mauroy-Panzani. Zij tekent voor de rol van Cléo die in Parijs wordt opgevoed door de  Kaapverdische huishoudelijke hulp Gloria. Cléo’s moeder is al vroeg overleden en haar vader is grotendeels afwezig.  Aan hun relatie komt een eind als Gloria naar huis wordt geroepen om daar voor haar eigen kinderen te zorgen. Als afscheid mag Cléo mee naar Kaapverdië om daar gezamenlijk de zomer door te brengen. De maanden zijn de laatste herinneringen aan een rijk gezamenlijk leven.

  Ama Gloria draait nogmaals op woensdagavond 29 mei om 20:00 uur.

  25 mei – 20.30  De Terugreis: een roadtrip naar Spanje, waar Jaap met tegenzin en zijn maatje Maartje enthousiast aan waren begonnen, krijgt onverwacht een dramatische wending. Na 50 jaar houden ze, weliswaar nukkig, nog steeds van elkaar, maar er verandert iets in Maartje dat zich aanvankelijk niet makkelijk laat duiden, maar tijdens de reis pijnlijk duidelijk wordt: ze vertoont onmiskenbaar verschijnselen van dementie. Alles zal daardoor anders worden realiseren ze zich. Hun liefde voor elkaar moet voortaan anders, zoveel is duidelijk.
  28 mei – 14.30 De Terugreis: een roadtrip naar Spanje, waar Jaap met tegenzin en zijn maatje Maartje enthousiast aan waren begonnen, krijgt onverwacht een dramatische wending. Na 50 jaar houden ze, weliswaar nukkig, nog steeds van elkaar, maar er verandert iets in Maartje dat zich aanvankelijk niet makkelijk laat duiden, maar tijdens de reis pijnlijk duidelijk wordt: ze vertoont onmiskenbaar verschijnselen van dementie. Alles zal daardoor anders worden realiseren ze zich. Hun liefde voor elkaar moet voortaan anders, zoveel is duidelijk.

  FILM+MIDDAG🍵: bij de voorstelling van dinsdagmiddag 28 mei trakteert LingeFilm op een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers.

   

   

   

   

  Te zien bij LingeFilm, in De Pluk,  Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. De Pluk is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een miva-toilet. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur . Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50.  E-tickets via www.lingefilm.nl.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: De Pluk Geldermalsen, Geldermalsen