• lingefilm3-crop
 • De_Plukadresinclusie

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • LINGEFILM HEEFT EEN MOOIE FILM VOOR IEDEREEN Op de website van LingeFilm staat het hele programma al klaar. Entree normaal € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl

  LingeFilm vertoont woensdag 20 september om 20.00 uur (zonder pauze) de Italiaanse animatiefilm No Dogs or Italians Allowed.  Vrijdag 22 september (20.30 uur) en woensdag 27 september (20 uur met inleiding door dr. Iva Bicanic) de film Dalva, een krachtig verteld verhaal over de 12-jarige Dalva, die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht en op zaterdag 23 september de Franse thriller L’Origine du Mal (20.30 uur) (DINER+FILM: Diner is uitverkocht), een beklemmend familieportret met duistere geheimen.

  Te zien bij LingeFilm, in De Pluk,  Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. De Pluk is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een miva-toilet.

  Scroll naar beneden voor meer informatie over deze films.

  ‘VADER VAN DE ATOOMBOM’ EN BRITS GAY DRAMA BIJ LINGEFILM

  Op donderdag 28 september (extra voorstelling wegens grote belangstelling), vrijdag 29 september en zaterdag 30 september vertoont LingeFilm de absolute topper Oppenheimer (20 uur), een aangrijpende film over de ontwikkeling van de atoombom die het einde betekende van WO II en op woensdag 4 oktober draait  het Britse drama Blue Jean (20 uur), waarin het conservatieve Engeland in de jaren ’80 worstelt met de erkenning en acceptatie van homoseksualiteit.

  Het op historische feiten gebaseerde relaas van Oppenheimer, is het  fascinerende verhaal van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, bekend om het produceren van films met vaak complexe scripts, ingewikkelde door elkaar heen lopende tijdlijnen en diepgravende monologen. Niet anders is het in de drie uur durende film Oppenheimer: Ja, hij kan best een stukje korter, maar nee, in dit geval heeft de bezoeker die volledige speelduur nodig voor het eerste bezoek en nodigt uit voor een tweede, om dan nog meer details op te kunnen pikken. Een soms ingewikkelde kijk op, wat de oorlogspresident Truman, het grootste wetenschappelijke experiment tot dan toe, heeft genoemd. Vanwege de duur van de film begint de voorstelling om 20 uur. De voorstellingen op vrijdag en zaterdag zijn op een enkel ticket na uitverkocht.

  Blue Jean is het indrukwekkende speelfilmdebuut van de Britse regisseur en scenarioschrijver Georgia Oakley. De film laat zien dat er voor iedereen plaats is in de wereld, ook als de samenleving obstakels opwerpt, kun je leren jezelf te zijn. Jean (Rosy McEwen) is lesbisch en gymdocent op een middelbare school. Het is 1988 en de regering Thatcher heeft zojuist artikel 28 doorgevoerd wat het verbiedt om homosexualiteit te promoten of zelfs te bespreken in het onderwijsprogramma van het conservatieve Engeland in de jaren ’80. Een groot probleem voor Jean, en ze probeert krampachting haar werk en privéleven strikt te scheiden uit angst anders haar baan te verliezen. Door de komst van een nieuwe leerlinge, die met dezelfde problemen rondloopt, wordt Jean uiteindelijk toch gedwongen keuzes te maken. Problemen van toen, maar helaas nog altijd actueel. Mede door het acteertalent van Rosy McEwen is de film winnaar van de publieksprijs van het filmfestival in Venetië.

   

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: De Pluk Geldermalsen, Geldermalsen