• stroomhuis_filmhuis

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Op donderdagmiddag 24 november vertoont Stroomhuis Neerijnen de filmklassieker De man met de camera (1929) van Dziga Vertov.

  In de eerste jaren na de revolutie van 1917 werd er in de Sovjetunie hevig geëxperimenteerd door kunstenaars die aansluiting zochten bij de avant garde in Europa. De belangrijkste bijdrage aan de filmgeschiedenis zijn de bijzondere montagetechnieken van de filmregisseurs Eisenstein en Vertov. De film ‘De man met de camera’ laat een dag zien uit het leven van de man met zijn cameraoog temidden van het koortsachtige grotestadsleven en van de vrouw die achter de montagetafel deze beelden tot een nieuwe werkelijkheid construeert. Verschillende opnames werden geschoten in de Oekraïne. Dziga Vertog begon zijn filmcarrière met propagandistische documentaires voor de journaaldienst waarmee hij onder de term ‘Kinopravda’ de waarheid over het functioneren van de maatschappij onderzocht.

  Deze Filmklassieker vertoont Stroomhuis als toevoeging bij de lezingencyclus beeldende kunst over het Futurisme. De film biedt een staalkaart van de opwindende mogelijkheden in taal en techniek van het nieuwe medium film (‘Kinoglaz’) en vertaalt de radicale ideeën van Marinetti over beeldende kunst naar het medium film. Dit krijgt aandacht in de inleiding bij de film.

  Datum: donderdagmiddag 24 november. Tijd:15.00 uur. Toegang € 5. (Te combineren met kunstlezing Marinetti en het futurisme op donderdag 15 december).

  Stroomhuis is rolstoeltoegankelijk.

  Reserveren: www.stroomhuisneerijnen.nl

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Stroomhuis Neerijnen, Neerijnen