• Culemborgskamerkoor-crop

Evenementen Categorie: Concerten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Het Culemborgs Kamerkoor geeft op zaterdagavond 18 maart om 20.15u een concert in de Johannes de Doperkerk in Beusichem met een avontuurlijke voorstelling die anders is dan de meer gebruikelijke koorpresentaties. Met als titel ‘Het verhaal van de nacht’ krijgt het publiek een collage van expressievormen voorgeschoteld. Een geheel van koormuziek, vocale en instrumentale improvisatie, poëzie en gepassioneerde instrumentale muziek. Dat alles wordt ondersteund met geraffineerde lichttechniek.

  De voorstelling is een product van Culemborgse samenwerking met, naast het CKK, optredens van de internationaal bekende stergitarist Izhar Elias, en de huidige stadsdichter Marinda Pieron en Culemborgs eerste stadsdichter René van Loenen.

  Locatie Johannes de Doperkerk
  Adres Markt 14, 4112 JS Beusichem
  Datum Zaterdag 18 maart 2023
  Tijd 20.15 – 21.45
  Kaarten zijn uitsluitend online te koop, geen kaartverkoop in de kerk. De toegang is €12,50.

  Het verhaal van de nacht
  ‘Het verhaal van de nacht’ omvat thema’s zoals liefde en liefdesverdriet, mystieke natuurbeleving, de intimiteit van het kampvuur, het avondgebed, willen slapen en juist niet kunnen slapen. Het koor zingt stukken van bekende componisten zoals Bedrich Smetana, Zoltan Kodaly, Edward Elgar, Camille Saint-Saëns en Adam Krieger.
  Zang wordt verweven met gedichten, gitaarmuziek van Isaac Albéniz en Johann Kaspar Mertz, en klankimprovisaties met stem en percussie-instrumenten. Het theatrale karakter van de voorstelling wordt versterkt met de inzet van lichttechniek.

  Kaarten online te koop
  Kaarten voor dit concert zijn uitsluitend online te koop via de website van het koor www.culemborgskamerkoor.nl.

  Jan van den Berg
  ‘Het verhaal van de Nacht’ is een vervolg op het in mei 2022 door het CKK uitgevoerde, romantische programma ‘The long day closes’, onder leiding van de eveneens in Culemborg woonachtige dirigent Jan van den Berg.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Beusichem, Beusichem