• peddelroute

Evenementen Categorie: Doe-dagen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Nieuwe peddelroute over de Linge . De Linge-peddelroute loopt van Tiel tot aan Gorinchem. Op verschillende plekken zijn er aanlegsteigers en bij alle openbare steigers staan routeborden. Op 6 plekken langs de route komen ook nog informatiepanelen. Een folder is verkrijgbaar bij verschillende toeristische ondernemers langs de Linge en bij de TOP’s en infoposten.

  Meer informatie over de peddelroute is te vinden op de website: www.uitinderegio.nl/peddelroute/

  De nieuwe peddelroute over de Linge is woensdag 19 april officieel geopend door wethouder Rutger van Stappershoef – voor in de groene kano – van de gemeente West Betuwe en Alex Kwakernaak, directeur van Uit®waarde, voor in de witte kano. Voor deze feestelijke gelegenheid maakten zij per kano de oversteek over de Linge naar de aanlegsteiger aan de Lingedijk in Asperen. 

  Verbinding
  Wethouder Rutger van Stappershoef: “Met de peddelroute beleef je vanaf het water het gevarieerde Lingelandschap van dichtbij. Inclusief het aangrenzende cultureel erfgoed, zoals de forten. Dankzij de nieuwe steigers kun je bijvoorbeeld een dorpje, stadje en horeca bezoeken. Of gewoon even uitrusten en genieten van de prachtige natuur en het fruit om je heen. Hierbij zorgt de route voor verbinding tussen de kernen aan de Linge. En tussen de sectoren recreatie & toerisme en kunst & cultuur.”

  Alex Kwakernaak, directeur van Uit®waarde, is enthousiast over de nieuwe route: “In totaal zijn 7 nieuwe  kanosteigers geplaatst. Bij de nieuwe en bestaande voorzieningen zijn routeborden geplaatst die de weg wijzen en de afstand weergeven. Ook geven de borden toeristische informatie over activiteiten langs de Linge. En op verschillende plekken komen informatiepanelen. Vanaf vandaag kan de kanovaarder de nieuwe route (er)varen en is Rivierenland een peddelroute rijker. Samen met Stichting Bureau Toerisme is een design, webpagina en folder gemaakt. De folder is vanaf vandaag verkrijgbaar bij verschillende toeristische ondernemers langs de Linge en bij de TOP’s en infoposten.” 

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Tiel-Gorinchem, Rhenoy