• jodelen-crop
 • zolder-weinig-wit-k-1-1024x688

Evenementen Categorie: Doe-dagen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • WORKSHOP NATURJODEL  3 december

  WORKSHOP NATURJODEL
  3 DECEMBER

  Doris Hintermann uit Basel komt voor de 2e keer naar Nederland voor een workshop Naturjodel. Deze workshop is een vervolg op de vorige in juni, die een groot succes was. Mocht je die gemist hebben of de basis willen herhalen, dan is er de mogelijkheid om in een 2 uur durende workshop in de ochtend de beginselen te leren van het jodelen. Vervolgens kun je dan aansluiten bij de (vervolg)groep in de middag. Datum: 3 december. Safe the date. Meer informatie in deze Nieuwsbrief. 

  Datum            : zondag 3 december 2023
  Plaats              : ’t Hart op zolder
  Provincialeweg 66A, 3998 JK Schalkwijk (bij Houten)
  Info & opgave: via contact of 06-14683265

  De workshop is een speelse kennismaking met de wereld van de Naturjodel en andere natuurgeluiden. We leren de techniek van de registerwissel, zingen eenvoudige Naturjodels, en begeleiden onszelf met “Gradhäbe”, een geharmoniseerde bourdonklank. Kippenvel is gegarandeerd!! Traditioneel wordt de Naturjodel op het gehoor geleerd en doorgegeven. Dit is ongelooflijk bevrijdend!
  De oorsprong van het jodelen gaat terug tot de Prehistorie. Herders en verzamelaars communiceerden door te jodelen. Jodelvormen van communicatie bestaan over de hele wereld. We horen de techniek van de registerwissel bijvoorbeeld bij de Pygmeeën in Afrika, het joiken in Finland, de Inuit, en in Mongolië, de VS, Georgië, Bulgarije, en natuurlijk het Alpengebied, Zwitserland en Oostenrijk.
  Voor deze workshop is geen ervaring nodig, alleen nieuwsgierigheid en zin om deze fascinerende klankwereld te ontdekken.
  Meer info is te vinden op: WORKSHOP NATURJODEL – Fredrike de Winter

  Workshop leidster: Doris Hintermann  LA VOCE – Doris Hintermann


  “”Mijn passie voor de stem, of het nu is wanneer ik zelf zing, naar anderen luister of lesgeef, vergezelt me al vele jaren. Er is iets ongelooflijk bevrijdends aan dit diepe gevoel van geluk. Dit door te geven is een van mijn belangrijkste doelen bij het werken met de stem.
  Ik ontdekte het jodelen tijdens een theaterproject. De geluiden van de natuur raakten me diep en ik begon me intensief te verdiepen in de Naturjodel. Ik reisde naar de plaatsen in Zwitserland waar deze traditie bewust wordt gecultiveerd en nam les van verschillende jodelaars. Al 15 jaar leid ik jodelworkshops en sinds 2017 een jodelkoor, de NaturJodelFrauen Basel. Naast mijn passie voor jodelen werk ik als muziekdocent en theater professional.”

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Houten, Houten