• STROOMHUIS-expo-adres

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • In Het Stroomhuis te Neerijnen wordt van 4 tot 28 januari 2024 bijzonder werk tentoongesteld van Yvonne en Henk van der Gronde. Twee veelzijdige kunstenaars met elk hun eigen specialisatie.

  Het Stroomhuis is geopend op donderdag en vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur. Het is toegankelijk voor mindervaliden. Er is een lift en een mindervaliden toilet aanwezig. Toegang is gratis. Ruime parkeergelegenheid.

  Kijk voor actuele informatie over exposities op https://stroomhuisneerijnen.nl/activiteiten/exposities/

  Bezoeken aan de exposities zijn goed te combineren met een wandeling over Landgoed Waardenburg Neerijnen, de Waaldijk of de Kasteeltuin. Over het algemeen is op zaterdagen en zondagen Brasserie Stroomhuis Neerijnen geopend.

   

  Yvonne van der Gronde – In haar werk laat zij haar liefde voor de klei en de natuur zien in onder andere haar oesterschalen en overige werken. Haar grote schalen worden in het open vuur gestookt, pitfire, waarbij zij de uitdaging aangaat om zo groot en dun mogelijk te stoken.De schilderijen van Henk en de Hoogwaterhuizen van haar zijn in gezamenlijke ontwikkeling ontstaan. De periode dat zij bij de Natuurbeschermingsraad werkte heeft zijn invloed gehad op de verbeelding dat het hoge water voor ons in de toekomst een groot probleem zou gaan worden. Helaas zien we nu steeds meer de gevolgen ervan.

   

  Henk van der Gronde Al schilderend zonder vooropgezet plan komt hij tot een resultaat. Schilderen is een manier om met zichzelf in contact te raken en terug te keren naar de basis die hij door de enorme hoeveelheid energie af en toe uit het oog dreig te verliezen. Geconcentreerd dompelt hij zich onder in het creatieve schilderproces. Afhankelijk van mijn gemoedstoestand mengt hij de kleuren, intuïtief vertrekkend vanuit een vorm, een vlek die spontaan ontstaat. Hij laat zich inspireren door beelden die met zijn fantasie op de loop gaan. Het zijn associaties of vormen die hij solitair of samengevoegd op het doek plaatst. Hij gebruikt olieverf waarmee hij lang kan doorwerken in transparante kleurlagen en waarin hij tekent met inkt, kraspen of met paletmes en andere materialen gebruik.

  Website: www.henkvandergronde.nl

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Neerijnen, Neerijnen