Evenementen Categorie: Doe-dagen

Profiel
Profiel
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Grappig. Veel mensen komen naar Leerdam voor het Glasmuseum en de Glasblazerij en ontdekken dan pas hoeveel meer ‘Glasstad Leerdam’ te bieden heeft. Je zou Leerdam met evenveel recht bijvoorbeeld ook kaasstad, Lingestad, wandel-, fiets- of vaarstad, kunnen noemen. Bovendien is het een vestingstad met een rijke historie.

  Kijkt u maar eens op www.leerdamglasstad.nl dan zult u zien: Leerdam is een perfecte stad om eens lekker uit te blazen.

  Glas

  Grote kans dat u thuis glaswerk uit Leerdam heeft staan. Gildeglazen, de glazen koektrommel of bonbonnière, misschien nog onderdelen van het glazen servies dat in de jaren ’50 in menig huishouden gebruikt werd. Dat, maar ook modern glaswerk en hedendaagse glaskunst vindt u allemaal in het Glasmuseum. In de Glasblazerij kunt u glasblazers aan het werk zien. Het is een spectaculaire ervaring – zeker ook voor kinderen – om te zien hoe deze vaklui vanuit een vormloze druppel heet glas een groot object blazen.
  Bridgeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het bridge-museum.
  www.bridgemuseum.nl

  Kaasproeverij

  Houdt u van kaas, dan hebt u vast en zeker ook wel eens ‘Leerdammer’ geprobeerd. Die kaas is wijd en zijd bekend. Onbekender zijn kaassoorten die op kleine schaal rondom Leerdam worden gemaakt. Een aantrekkelijke manier om Leerdamse kaassoorten te leren kennen is een kaasproeverij. Privé. Thuis, in uw tent of caravan of bij uw B&B. U haalt een plankje met vijf te proeven kazen op, compleet met een link naar de digitale proeverij. Bij uw proef-plankje krijgt u dips en een fruit-notenmix en naar keuze twee heerlijke streekdranken of twee lokale alcoholische drankjes.

   

  Leerdam

  Linge-rondvaart

  Leerdam is de enige stad aan de Linge waar u scheep kunt gaan voor een rondvaart over dit prachtige riviertje. Rederij Leerdam heeft rondvaarten en lunchcruises in de aanbieding in vaartijd variërend van twee tot vier uur. En mocht u nog aarzelen over een kerstpakket of iets dergelijks, dan is zo’n rondvaart natuurlijk een leuke optie voor ‘weer eens iets anders’. Vanaf 35 personen kunt u zelfs varen met alleen uw eigen gezelschap. Het Lingelandschap beleven vanaf de Linge zelf is een unieke belevenis.

  Wandelen, fietsen én varen

  Een stad aan de Linge én in de Betuwe. Zo’n stad nodigt uit tot wandelen, fietsen en natuurlijk ook varen. Eigenlijk elk seizoen. U kunt kiezen uit klompenpaden, struinroutes, of themaroutes, of zelf uw route bepalen aan de hand van fiets- en wandelknooppunten. Net wat u wilt en aankunt. Wat fietsen betreft, net zo. De Lingeroute is 70 km. Is dat teveel, dan doet u die route gewoon in twee dagen of kiest een van de andere routes door de omgeving.

  Glazen toren

  Tijdens een stadswandeling met gids hoor je meer over de geschiedenis van deze vestingstad. Ook over ‘Het hofje van Aerden’, één van de historische hoogtepunten. Daarnaast zijn er de Art-Deco-kerk Maria Onbevlekt Ontvangen, de Grote Kerk en de restanten van de stadswallen. En niet te vergeten de 5 meter hoge glazen toren van Heesen. Maar die is van recente datum.

  Overnachten

  In en bij Leerdam vindt u hotels, campings, vakantiewoningen en B&B’s. En wilt u een hotel aan het mooiste plekje van de Linge? Dan is Hotel aan de Linge in Kedichem, halverwege Leerdam en Gorinchem, voor u misschien precies wat u zoekt.
  https://hotelaandelinge.nl

  Meer mogelijkheden om eropuit te gaan? Toeristisch Informatiepunt, Kerkstraat 55, Leerdam. Open: dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00. Zondag en maandag gesloten. www.leerdamglasstad.nl

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Leerdam, Leerdam