• 2018-10-15-Keuring-PM-Vianen-20177150

Evenementen Categorie: Markten / Braderieën

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • De Paardenmarkt in Vianen is hét jaarlijkse evenement in de regio voor paardenliefhebbers, maar ook van oudsher een moment om elkaar te ontmoeten. Op woensdag 10 oktober beleeft Vianen voor de 747e keer dit festijn. Een uitgelezen dag om door te brengen rondom de ring, te struinen over de warenmarkt, een bezoek te brengen aan de kermis en te genieten van een wervelende middag- en avondshow.  Meer informatie: www.paardenmarktvianen.nl

  Het programma begint op dinsdagavond met de lampionnenoptocht voor kinderen die om 19.30 uur start op de Lijnbaan. Swingend omlijst door vier muziekkorpsen eindigt de optocht op de kermis op het Evenementterrein.

  Maar de échte Paardenmarkt is woensdag 10 oktober. Een groot deel van de Voorstraat wordt volgegooid met zand, waar om 8.30 uur de paardenkeuringen beginnen. De Dagkampioen gaat naar huis met de Gert van Peettrofee en de Zilveren Sporen, dit jaar uitgereikt door Commissaris van de Koning, Willibrord van Beek. Later op de dag volgt het ringsteken onder het zadel en met aanspanningen en natuurlijk ontbreken ook de volksspelen niet. Er zijn twee paardenshows dit jaar. Om 13 uur is er een straatconcours met tuigpaarden en Friese paarden en om 19 uur staat de voorstelling in het teken van De Strijd om Liefde. In deze show van Horse Creatives strijdt de Kroonprins van Sco tegen de Sultan van Waranta om de hand van de jonge prinses Era. Galopperende paarden, prachtige zang, splijtende lansen en veel ander spektakel passeren de revue. Verder is er op deze dag een grote warenmarkt met 200 kramen en oude ambachtenmarkt.

   Kinderplein – Op het Valkenplein is voor kinderen van alles te doen en te beleven tijdens de Paardenmarkt. Scouting Batenstein viert dit jaar zijn 80-jarig bestaan en maakt weer een uitdagend klim- en klauterbouwwerk. Je kan je uitleven op het springkussen of dieren knuffelen bij de kinderboerderij van Roel’s Beestenboel. Laat mooie vlechtjes zetten door kinderkapper Coccinelli of kom ponyrijden. Buiten BSO Wijs knutselt stokpaardjes in elkaar en Ezeltje Strikje is aanwezig met handgemaakte haaraccessoires. De allerkleinsten kunnen onder begeleiding ringsteken waarbij elk deelnemertje een kermismunt wint. Jannes de Goochelaar verrijkt het Kinderplein met zijn goochelkunsten en geeft een paar goochelworkshops. Om 11:00 uur barst het scholenkampioenschap ringsteken los op het Kinderplein. Elke school heeft twee afgevaardigden en een ieder krijgt drie pogingen om uit te maken wie kampioen wordt. De winnaar/winnares ontvangt de wisseltrofee, die een jaar lang op school mag staan.
  Dino T-Rex op de kermis – De kermis blijft tot en met zaterdag 13 oktober. Natuurlijk zijn de vertrouwde attracties aanwezig zoals de schiettent, de botsauto’s, een draaimolen, de mini-jet en de spin. Nieuw is het funhouse van 8,50 meter hoog met onder meer een aquapark, een glijbaan, een ronddraaiende ton en Jimmy trappen. Ook de sensationele booster van 40 meter hoog is weer present. Op vrijdagavond brengt dino T-Rex een bezoekje aan de kermis. Beleef de prehistorie opnieuw en ontmoet dino T-Rex op vrijdagavond 12 oktober tussen 18:30 – 19:00 uur en 19:30 – 20:00 uur op de kermis. De feestelijke Paardenmarktweek wordt afgesloten met een groots vuurwerk op zaterdagavond om 21.30 uur. Locatie: aan de Lekdijk tussen de waterzuiverings-installatie en de groene ophaalbrug.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Vianen, Vianen