• Outlook-0bzk330x
 • KlokhuisBeesd-adres-toilet

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Iedereen die te maken heeft met dementie kan elkaar weer in Beesd ontmoeten. Toegang is gratis. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.

  Het halfjaarprogramma van het Alzheimer Trefpunt West Betuwe is bekend. Voor een ieder die te maken heeft met dementie bieden de informatieavonden van het Alzheimer Trefpunt interessante en praktische informatie. De bijeenkomsten zijn maandelijks op de tweede woensdag van de maand van 19.30 tot 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Het Klokhuis, Jeugdlaan 2a in Beesd. Het Klokhuis is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een mindervaliden-toilet. 

  Onderwerpen

  Op woensdagavond 8 maart praat een logopedist van SZR de aanwezigen bij over spraak en voeding inname.

  Dementie en spraak Bij elke vorm van dementie kunnen spraak- en taalstoornissen voorkomen. Dit kan invloed hebben op de communicatie. Een taalstoornis zorgt ervoor dat gedachten niet meer in gesproken taal omgezet kunnen worden. Een spraakstoornis heeft weer tot gevolg dat woorden en zinnen onduidelijk worden. Het is prettig als deze problemen snel en goed gesignaleerd worden. Een logopedist kan een taal-, spraak- en/of communicatieonderzoek afnemen. De uitslag van dit onderzoek kan de communicatie verbeteren: zo kan de gesprekspartner leren zich aan te passen aan de persoon met dementie, zodat de gesprekken tussen jullie beter verlopen en jullie elkaar (weer) begrijpen.

  Voeding De mond wordt behalve om mee te spreken ook gebruikt voor eten en drinken. Problemen op dit gebied kunnen dan ook verband houden met voeding- en drankinname. Een slikonderzoek, uitgevoerd door de logopedist, kan uitwijzen hoe iemand met dementie hierbij ondersteund kan worden.

  Aanmelden – Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie en wil hen de gelegenheid bieden om ervaringen met anderen uit te wisselen. Wees welkom op onze Alzheimer Trefpunt avond van 8 maart en neem vooral iemand mee. De toegang is gratis. Aanmelden kan via Babs Bergs: b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl of 06 3809 5381.

  Op 12 april is Consulent mantelzorg Anne van Steijn van Welzijn West Betuwe is te gast. Zij spreekt over de begeleiding van mantelzorgers.

  Op woensdag 10 mei staan het testament en financiële zaken centraal met een notaris als gast.

  Op 14 juni is belevingsgerichte zorg met Peter Pels het onderwerp.

  Voor meer informatie  over alle activiteiten in Rivierenland zie: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/rivierenland/diagnose-dementie-en-dan-0

   

  Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie en biedt ze de gelegenheid om ervaringen met anderen uit te wisselen. Op elk Alzheimer Trefpunt is er naast de werkgroep, bestaande uit diverse zorgprofessionals, vaak ook een dementieconsulent aanwezig. Wees welkom bij ons Alzheimer Trefpunt en neem vooral iemand mee.

  Het volledige programma vindt u terug op https://bit.ly/ATWBprogramma.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Beesd, Beesd