• 800-stroomhuis-logo

Evenementen Categorie: Concerten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Blue Lifeblood – extra zondagmiddagconcert in Stroomhuis Neerijnen

  Bert van den Brink en zangeres Heleen van den Hombergh brengen op zondag 27 januari een programma vol sprankelende waterklanken. Het concert begint om 15 uur. De entree bedraagt €15, reserveren is nodig, via www.stroomhuisneerijnen.nl.

  Blue Lifeblood is het nieuwe concertprogramma van Heleen van den Hombergh, samen met pianist Bert van den Brink. De natuur is hun inspiratiebron. In dit project verbindt Heleen als zangeres en songwriter, maar ook als natuurkenner en wereldreiziger, de prachtige en gevaarlijke dynamiek van het water met die van de menselijke kracht en kwetsbaarheid. De songs van Blue Lifeblood zijn door Heleen zelf geschreven. Ze neemt de luisteraar mee over de hele wereld naar majestueuze watervallen, diepe meren en indrukwekkende waterlanden. Zij weet deze ervaringen op bijzondere wijze te verbinden met de oorsprong van de blues. In Blue Lifeblood hoort u haar interpretatie van de woeste watervallen van de Foz do Iguacu in Brazilië, en het eeuwige gevecht en de  symbiose tussen mens, zand en zee in de Schoorlse Duinen. Alsook een miljoen blij rondstappende flamingo’s in Lake Nkuru, Kenia, die opeens verdwenen, het onpeilbaar diepe Tobameer in Indonesië, en het water als levensader en symbool. Bert van den Brink kreeg in 2007 de VPRO / Boy Edgar Award.

  De pers meldde:  “Een in jazzland nimmer geziene combinatie van talent. Een prachtige stem, een indringende voordracht, oprechte bezieling, teksten die ergens over gaan. Van den Hombergh staat achter haar muziek en weet op intrigerende wijze jazz, wereldmuziek, soul en pop te combineren tot authentieke songs” (Hans Invernizzi, De Gelderlander/ Stentor).

  Zie ook: www.heleenvandenhombergh.com en www.bertvandenbrink.com en www.draaiomjeoren.com/interviews/vandenbrink

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg, Neerijnen