• kerk_heesselt

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Lezing: In hoeverre heeft de mens een vrije wil?

  Organisatie: Historisch Cultureel Centrum Heesselt

  Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6

  Datum en tijd: 24 maart, 16:00-17:00 uur

  Toegang: €10 inclusief drankje na afloop. Voor vrienden van de stichting en bij reservering €2 korting.

  Reserveren via info@kerkheesselt.nl

  Bestaat de vrije wil? Kunnen wij mensen bewust besluiten nemen om te handelen? Of is ons brein ons altijd voor, al is het maar een fractie van een seconde? Vroeger waren dat alleen vragen voor filosofen. Tegenwoordig vinden neurowetenschappers er ook wat van. Steeds meer van hen beweren dat de vrije wil niet echt bestaat. Dat halen ze uit allerlei slimme onderzoekjes met hersenscans. Mensen zijn dus niet echt verantwoordelijk voor hun daden.

  Fout, zeggen andere onderzoekers. Wij mensen kunnen wel degelijk bewust besluiten nemen om iets te doen of te laten. En daar blijven we verantwoordelijk voor. Anders kan iedereen zijn gang maar gaan, ook met wandaden. Geen rechter kan hem dan nog veroordelen.

  Dr. Kees Vreugdenhil gaat in zijn lezing de standpunten voor en tegen de vrije wil belichten. Hij doet dat niet al te zwaar, maar wel serieus. Uiteindelijk zal iedere aanwezige aan het einde zelf moeten uitmaken of die vrije wil nu wel of niet bestaat. Hoewel ……, besluit je dat nou zelf of is je brein je voor? Oeps, het wordt een spannende middag.

  Kees Vreugdenhil is gepromoveerd in de onderwijskunde. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in de relatie tussen hersenontwikkeling en leren.

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Kerklaan 6, Heesselt