• 2019-10-13-boom

Evenementen Categorie: Wandeltochten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • De Zwarte Populier in Opijnen, een echte volksboom, is genomineerd als “Boom van het Jaar 2019’.

  Stem op de Zwarte Populier aan de Waaldijk, nummer 4 via dit stemformulier https://www.deboomvanhetjaar.nl/stem-op-uw-boom#art_199308

  Wil je deze indrukwekkende boom ontmoeten en zijn verhaal horen over vriendschap, koestering en overleven? Wandel dan onder begeleiding van Rachel Eerhart op zondag 13 oktober om 9:30 uur mee vanaf station Zaltbommel (je kunt ook halverwege aansluiten, zie wandelkaart).  Ben je van plan om vanuit Zaltbommel te starten meld je dan aan via de Facebook-events van de wandelingen of via rachelle.eerhart@gmail.com.

  Je komt om 12:00 uur aan bij de boom, waar je verwelkomd wordt door Marrigje, die vertelt over de waarden en betekenis van de zwarte populier door de eeuwen heen.

  Lex Roeleveld geeft een presentatie over het project: “Bomen van Betekenis langs de Waal”, een bomen-inventarisatie in opdracht van Stichting Onze Waal.

  Annelies van den Bogert en Marinus Behrens van OnMyFeet organiseren een blotevoetenwandeling op het boerenerf, waarvan de Zwarte Populier deel uit maakt.

  Er worden beeldfragmenten vertoond van de dijkversterking in 1997, waarbij de Zwarte Populier ternauwernood overleefde.

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Waalbandijk, Opijnen