• kerk_heesselt

Evenementen Categorie: Concerten en Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Concert door vioolduo JuMa en expositie Harry van Meurs

  Vioolduo  JuMa, met de van oorsprong Joegoslavische Julija Hartig en de Russische Masha Iakovleva, komt zondag 27 januari  naar de kerk van Heesselt. Ze spelen samen in meerdere formaties, onder andere in het Radio Filharmonisch Orkest en “ROctet” (Radio strijkOctet, samengesteld uit de vooraanstaande strijkers van het RFO). Zij besloten om hun geliefde instrument samen te eren in een reis door het repertoire voor twee violen. Zij inspireren elkaar om de schoonheid, elegantie en vreugde te laten horen in het samenspel van hun twee Franse violen. In de kerk van Heesselt is het thema: hemelse, romantische, verrassende en virtuoze muziek voor twee violen. Mooie en toegankelijke muziek voor alle soorten publiek. Naast het virtuoze vioolspel valt er nog veel meer te genieten in de kerk van Heesselt: kunstenaar Harry van Meurs zal met zijn schilderijen de kerk vullen.

  Vanaf 15:00 uur zal de kerk open zijn zodat u ruim de gelegenheid heeft om de werken van Harry te bewonderen. Om 16:00 uur begint het concert. Rond 17:00 uur heffen we het glas en is het tijd voor gezelligheid en ontmoeting. U kunt van dit alles genieten voor slechts €15 per persoon, inclusief drankje na afloop. Vrienden van Stichting Kerk Heesselt ontvangen €2 korting evenals de vroeg-boekers. Plaatsen reserveren kan via een mail aan het secretariaat van de stichting info@kerkheesselt.nl

  Programma:
  G. F. Telemann: Sonata for 2 violins nr. 1, G-dur TWV 40/101 (ca.10 min)

  1. Gliére: 4 Duos from the 12 Duos for Two Violins Op. 49 (ca. 10 min)
  2. Stiles: Armchair rage (ca. 5 min)

  C.A. Beriot: Grand Duo voor 2 violins Op. 57, Nr.1 in g mineur (ca. 15 min)

  Voordat Harry van Meurs volledig ging werken als kunstschilder was hij lange tijd orkestmusicus. Hij voltooide zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Rotterdam en erfde het artistieke talent van zijn vader, die een reclame- en decoratieschildersbedrijf had.
  “De verwondering over het bestaan van alles kan mensen samenbrengen. De kunst is om te verwonderen”, aldus Harry van Meurs.
  Hij werkt met olieverf op doek en papier op groot en zeer klein formaat (miniaturen) en ontwerpt ook voor theater- en concertproducties. Het is de tweede keer dat Harry bij ons exposeert, nu met kleinere werken op doek en papier.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Gerestraat 45A, Heesselt