• Poster-5-page-001-crop
 • Vlag-4-en-5-mei
 • t-jater
 • ONLINE

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Met ‘Echo’s uit de Oorlog’ wil Toneelgroep T-jater de vrijheid vieren, door te kijken naar vrijheid én onvrijheid en door aandacht te schenken aan de stemmen die intussen al klinken als echo’s uit de oorlog. De live stream voorstelling is te zien op vrijdag 30 april, van 20:15 uur tot 21:00 uur. Inloggen kan vanaf 20:00 uur en na afloop van de voorstelling is er een korte after talk, waarin de kijkers via WhatsApp vragen kunnen stellen aan de spelers. Kaarten à 3,50 en vrijwillige donatiekaarten zijn online te koop via www.toneelgroep-t-jater.nl . Wie een kaartje koopt, ontvangt op vrijdagmiddag 30 april een e-mail met daarin de link die toegang geeft tot de voorstelling. De techniek wordt verzorgd door Livestream Service uit Geldermalsen.

  Bevrijdingsproject ‘Echo’s uit de Oorlog’ als livestream theatervoorstelling

  Dit jaar vieren we dat Nederland 76 jaar geleden na een periode van 5 jaar oorlog werd bevrijd. Helaas doorkruist ook dit jaar de actualiteit de grootse feestelijkheid waarmee we deze vrijheid zouden kunnen vieren. Toch wil T-jater het moment van 75 jaar, en dus intussen 76 jaar, bevrijding niet stil voorbij laten gaan. Daarom speelt één speler van Toneelgroep T-jater samen met twee kinderen uit de T-jater Klas de voorstelling ‘Echo’s uit de Oorlog’ en wel op vrijdag 30 april als livestream theatervoorstelling. Het verhaal is geschreven op basis van interviews die gehouden zijn met enkele ouderen uit de gemeente West Betuwe; ouderen die kind waren in de Tweede Wereldoorlog.

  ‘Echo’s uit de Oorlog’ gaat over de kind-beleving van kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Het vertelt niet over heldenverhalen, maar over heel diep binnengekomen kleine indrukken die deze kinderen uit WO2 hebben gevormd in hun latere leven. In het stuk zien we Leentje en Quin. Leentje is het kind uit de Tweede Wereldoorlog. Quin is een jongen uit 2021. De twee ontmoeten elkaar (In een droom van Quin? Of door een bizarre tijdverschuiving? Dat mag de kijker zelf bepalen.) en delen hun ervaringen met de oorlog. Terwijl het verhaal van Leentje zich afspeelt van het einde van de oorlog, achterstevoren door de oorlog heen, terug naar het begin van de oorlog, leest Quin in het boek over de Tweede Wereldoorlog, dat hij van zijn opa heeft gekregen. Voor beide kinderen is het aan het begin van het stuk 5 mei en beide kinderen zijn op die dag jarig.

  Voor veel jonge kinderen was de volle omvang van de oorlogssituatie in de Tweede Wereldoorlog meestal niet te bevatten of zelfs vrijwel geheel onbekend, maar hun kleinste herinneringen waren vaak overweldigend en klinken nu nog door in hun verhalen: de echo’s uit de oorlog. Tegen deze achtergrond mag de kijker zich realiseren hoe groot en waardevol onze vrijheid van nu is.

   

   

   

  EINDE PERSBERICHT

   

   

  Voor meer informatie:

  Dinie van Oort

  Voorzitter Toneelgroep T-jater

  06 – 14 64 60 82

  info@toneelgroep-t-jater.nl

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen