• 800-ravestein

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Een expositie met drie gezichten in Ravestein

  Vanaf 18 september exposeren Jacqueline Wammes en Thea en Frans Verweij in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen. De expositie kent qua kunstenaars, keuze van onderwerpen en gebruik van materialen drie gezichten. De expositie duurt tot 3 januari en kan ook tijdens de open atelierroute WaardArt op 29 en 30 september worden bezichtigd. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 –12.00 en 14.00-17.00 uur.

  Zorgcentrum Ravestein, De Wieken 11, Geldermalsen

  Jacqueline Wammes presenteert een twintigtal van haar schilderijen met motieven van de zee, de natuur tot aan duiven en konijntjes toe. Kortom, een grote variatie in onderwerpen, altijd even vrolijk en kleurrijk. Jacqueline heeft jaren gelden een psychose gehad waardoor zij het schilderen en tekenen weer van begin af aan moest ontdekken. Door te oefenen in zweet en tranen, te oefenen en nog eens oefenen is zij weer op een redelijk niveau gekomen. Eerlijkheidshalve nog geen Rembrandt.  Maar vrolijkheid en spontaniteit spatten van haar doeken. Natuurlijk zullen haar schilderijen in de toekomst alleen maar beter en perfecter  worden. “Ik werk daar bijna elke dag met passie en vreugde hard aan”, aldus Jacqueline.

  Thea en Frans Verweij exposeren samen. Thea is altijd met kunst bezig geweest. Zij heeft veel getekend. Ook heeft zij aan fotografie gedaan. Na haar kunstopleiding waar zij voornamelijk bezig was met klei, heeft zij zich uitgeleefd met was. Haar beelden zijn nu voornamelijk van brons. Momenteel houdt Thea zich bezig met de mens in ‘beweging’ maar dan in alle opzichten. De mens vormt voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie en uitdaging. Van haar zijn merendeel beelden te zien van mensen maar ook vogels.

  Frans is de maker van De Peren uit 1995. Ook De Hoogstambomen bij de rotonde De Pluk en De Appel bij de rotonde Provincialeweg/Randweg (oost) in Geldermalsen zijn van zijn hand. Frans werkt met staal maar ook oude materialen, bijvoorbeeld oude landbouwwerktuigen of smeedwerk waarvan hij dan een assemblage maakt. Van Frans zijn assemblages en schaalmodellen van De Hoogstambomen en De Appel te zien.

  Voor meer informatie wordt verwezen naar www.verweijsculpturen.nl.

   

   

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: De Wieken 11, Geldermalsen, Rhenoy