• @@@@-Stroomhuis_expositie-460x269

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • MARLEEN KOLLER-SMIT (schilderijen)

  PETER PETERSEN (beelden)

  Het Stroomhuis (Van Pallandtweg 1, Neerijnen) heropent haar expositie programma met ingang van zaterdag 1 augustus. Deze expositie duurt t/m zondag 30 augustus en is open van donderdag t/m zondag steeds van 13 tot 17 uur. Bezoekers zullen rekening moeten houden met de regels die in deze tijd gelden, aangaande gezondheid, de afstand van anderhalve meter en vastlegging van bezoekersgegevens ten behoeve van hun gezondheid en die van anderen. Het Stroomhuis is dankbaar voor hun medewerking.

  Marleen Koller-Smit (Haaften en Bergen NH) wordt geïnspireerd door de wereld om haar heen. Verbondenheid is de kern van haar bestaan, dat inspireert en stimuleert haar om altijd weer door te gaan. Doen en niet te veel denken, aandacht schenken… Het werk is een weerspiegeling van hoe zij in het leven staat, zonder remmingen, direct, niet altijd precies wetend waar zij naar toe zal gaan. Een uiting op  doek brengt een impressie tot leven, die ze door wil geven… Marleen is werkzaam geweest in het Passend Onderwijs daarna heeft zij zich volledig toegelegd op schilderen in haar atelier in Haaften en het runnen van haar B&B in Schoorl. Zij schildert in een abstract-figuratieve stijl, waarin vrouwen de hoofdrol spelen en in haar meer abstracte werk staan huizen en landschappen centraal. Zie ook www.marleenkoller.nl Zie ook Facebookpagina Hans Beringen.

  Via zijn bronzen beelden grijpt Peter Petersen (Maarssen) terug naar de tijd van boer en visser, en de hang naar natuur en overleven. Peter haalt zijn inspiratie voornamelijk uit de nabije natuur en maakt zijn beelden dan ook vaak naar model van oer-Hollandse dieren. In de loop der jaren heeft hij ook exotische dieren, objecten, mensen en zelfs de uitgestorven Dodo gemaakt. Eeuwen geleden spoelde een Deense schipbreukeling bij de toentertijd voorname havenstad Harderwijk aan. De doorvertelde verhalen en belevenissen van deze voorvader van Peter Petersen, en de generaties zeelieden en bottervissers erna, hebben een basis gelegd voor Peters werken. Peter bracht een belangrijk deel van zijn jeugd door in Harderwijk, in de schaduw van het Linnaeustorentje. Hij woont nu met zijn gezin in  een eeuwenoude boerderij tussen Maarssen en Tienhoven. Naast de beeldende kunst werd aanvankelijk een boerenbedrijfje in praktijk gebracht. Tussen de vogels en het vee viel het besluit om in de traditie van het realisme te gaan werken.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen