• CRoosVanCulemborg

Evenementen Categorie: Doe-dagen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Stuur, als je aandeelhouder van De Roos bent of dat wilt worden, je favoriete gedicht uitgetikt naar hoogenkamp@ziggo.nl. Het gaat om een gedicht uit de Nederlandse literatuur en niet van jezelf. Maximaal 14 regels. Insturen uiterlijk 30 april. Verdere inlichtingen: 0345-778855 

  Ter toelichting:

  Wie van gedichten houdt heeft z’n favorieten. ‘Ik ging naar Bommel om de brug te zien’, ‘Denkend aan Holland zie ik brede rivieren’ en ‘Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe’ zijn bekende beginregels.

  De Roos van Culemborg is juist in coronatijden op zoek naar poëtische zielen die met hun lievelingsgedicht de bevolking van Culemborg willen vermaken, ontroeren of een hart onder de roem steken. De plek is waar dat gaat gebeuren is prachtig: het grote raam van boekhandel Tomeij op de hoek van Grote Kerkstraat en Markt. Het gedicht wordt op een groot spandoek in beeld gebracht door grafisch ontwerper Martijn van Keulen (Zie foto, samen met de Culemborgse stadsdichter Ria van Koppen – Post).  Natuurlijk wordt de naam van de indiener ook vermeld. Een feestelijke onthulling hoort erbij: een mooie foto van de indiener voor het dichterlijke raam.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Culemborg, Culemborg