• 800-stroomhuis-logo
 • 2019-09-17-filmhuis

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Stroomhuis Neerijnen is een centrum voor Kunst, Cultuur en Landschap. Het Filmhuis Stroomhuis Neerijnen programmeert het hele jaar door films en filmcycli. Cultureel centrum Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Meer info op website https://www.stroomhuisneerijnen.nl/film.html 

  –  Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt  op donderdag 9 januari een eerbetoon aan de beroemde Franse filmregisseur Agnès Varda. Van haar wordt vertoond haar laatste documentaire  ‘Villages, visages’  (dorpen, gezichten).  

  De hommage aan Agnes Varda wordt ingeleid door Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis. Aanvang inleiding om 19:30 uur, daarna het filmprogramma. De toegangsprijs bedraagt € 5. Reserveren niet nodig. Cultureel centrum Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl.

  Agnès Varda – zij overleed op 29 maart 2019 – was een van de grondleggers van de vernieuwing in de Frans cinema (Nouvelle Vague). En wat ook nog eens nieuw en een echte doorbraak was: zij was een vrouw! Met de films ‘Cléo de 5 à 7’ (1962) en ‘Le Bonheur’ (1965) vestigde Varda zich als een van de grondleggers van de vernieuwende film in Frankrijk. Varda heeft meer dan dertig, veelal sociaal bewogen, feministisch  getinte films en documentaires gemaakt.  In 1985 won ze met het filmdrama ‘Sans toit ni loi’ de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië.
  Over de film ‘Villages, visages’ (2017): een bijna uitgestorven mijnwerkersstraatje, een geitenmelkerij en een van een klif gevallen bunker zijn slechts enkele van de bijzondere locaties die graffitikunstenaar JR en Agnès Varda bezoeken in hun avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk. Die eindigt op de stoep bij Jean-Luc Godard, die andere grote vormgever van de Nouvelle Vague.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen