• 800-stroomhuis-logo
 • 2019-09-17-filmhuis

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Stroomhuis Neerijnen is een centrum voor Kunst, Cultuur en Landschap. Het Filmhuis Stroomhuis Neerijnen programmeert het hele jaar door films en filmcycli. Cultureel centrum Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Meer info op website https://www.stroomhuisneerijnen.nl/film.html 

  Het Filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt op donderdag 12 maart ‘Het wonder van Le Petit prince’. Dat is een documentaire over het beroemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. Filmhuis Neerijnen doet dit in deze Boekenweek samen met Bibliotheek Rivierenland.

   Na de Bijbel is ‘Le Petit Prince’ van de Franse piloot en schrijver Antoine de Saint-Exupéry het meest vertaalde boek ter wereld. Er zijn inmiddels versies in liefst meer dan 375 talen. Dat is een waar wonder. Waarom kiezen mensen wereldwijd juist dit beroemde filosofische (kinder)boek over vriendschap, liefde en respect, om hun bedreigde talen en culturen in leven te houden?
  ‘Het wonder van Le Petit Prince’ is een inspirerend, menselijke verhaal dat de wijsheid van De Kleine Prins weerspiegelt. Deze documentaire uit 2018 is een Nederlandse film, en werd geregisseerd door Marjoleine Boonstra, en geproduceerd door Pieter van Huystee. Stroomhuis is er trots op deze unieke film te kunnen laten zien.

  Van Sami, de taal in de hooglanden van Samiland, tot Tamazight, dat wordt gesproken op de woestijnvlaktes van de Sahara. Van Tibetaanse lessen aan ballingen in Parijs tot Nawat, dat nog wordt gesproken door een laatste generatie in El Salvador. Elke vertaler heeft een dramatisch verhaal en motivatie om Le petit prince te vertalen.
  Filmhuis Neerijnen brengt deze film in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, want het is nu (7-15 mrt) Boekenweek! Deze heeft landelijk als thema: Rebellen en dwarsdenkers. Antoine de Saint-Exupéry was zeker een dwarsdenker. En Marjoleine Boonstra niet minder.

  De film wordt ingeleid door Marc Westermann, de filmexpert van Stroomhuis. Aanvang inleiding om 19:30 uur, daarna het filmprogramma. De toegangsprijs bedraagt € 5. Leden Bieb Rivierenland betalen als entree slechts € 4. Reserveren niet nodig. Cultureel centrum Stroomhuis is gelegen aan Van Pallandtweg 1, Neerijnen. Meer info op website stroomhuisneerijnen.nl.

   

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen