• corsotiel2

Evenementen Categorie: Festivals

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Voor info en bestellen van kaarten: www.fruitcorso.nl Er zijn tribunekaarten voor de middag en avond. Daarnaast zijn er dagkaarten voor zaterdag, zondag en maandag. Bezoekers krijgen bij inleveren van een ticket bij de kassa een polsbandje en kunnen daardoor het evenemententerrein op en af op die dag. De binnenstad van Tiel is goed bereikbaar op alle dagen.

  Het corso begint traditioneel met de mozaïeken, die vanaf 10 september langs de gracht worden gelegd. Op donderdagavond 12 september is de officiële opening van het Fruitcorso (20.00 uur), wederom voorafgegaan door een lampionnenoptocht. Deze start vanaf 19.30 uur op het Plein. Tevens zal de top drie van de mozaïeken bekend gemaakt worden.

  Foto’s: Jan Bouwhuis

  Het publiek kan zaterdag 21 september genieten van 18 prachtige wagens: 12 grote wagens en 6 jeugdwagens, die steeds minder onderdoen voor hun ‘grote broers’. Ook rijden en lopen er tientallen kinderen mee met het Kindercorso.

  Kindercorso maakt al je dromen waar Wil je een stoere ridder zijn of een lieve fee? Bij het Kindercorso kun je alle dromen waarmaken. Tientallen kinderen rijden of lopen elk jaar mee met prachtige creaties in de grote Fruitorso-stoet. De teller loopt al aardig op, maar de organisatie kan nog wel een flink aantal kinderen in de basisschoolleeftijd plaatsen. De inschrijftermijn loopt op 13 september af. Kinderen worden bij het maken van een kunstwerkje, groot of klein, geholpen door de organisatie. Zo zijn er ophaaldagen van groenten en fruit op 31 augustus, 7 en 14 september (corsoplakhal Papesteeg 10.00-12.00 uur). En op woensdag 18 september is er een plakdag (9.00-17.00 uur), waar de kunstwerkjes zelf beplakt worden met groenten en fruit. Het Fruitcorso wordt gehouden op zaterdag 21 september.  Informatie en opgeven: www.fruitcorso.nl/kindercorso

  Naast het middagcorso (13.30 uur) is er ook een avondcorso (20.30 uur).  Corso by Night kende vorig jaar zo’n verrassende start, dat zowel de wagenbouwers als publiek reikhalzend uitkijken naar de tweede editie.                                                                                                      
  De tribunes zijn net als vorig jaar gesitueerd op de parkeerplaats Het Taluud, dat omgebouwd wordt tot een heuse corso-arena. Daar zal de bekende televisiepresentator Jochem van Gelder het commentaar verzorgen. Fruitcorso staat bekend om zijn details en kleurnuances. Bij de tentoonstelling van de wagens op zowel zaterdag, zondag en maandag langs de grachten is er gelegenheid al die pracht en praal van groenten en fruit te bewonderen.

  Naast corso is er ook veel entertainment op het Kalverbos. Zo is er zaterdag en zondag het Foodtruck Festival, dat in een nieuw jasje wordt gestoken door Leef je Rave. Naast veel mobiele trucks met diverse lekkere hapjes is er veel muziek. Zo treden er zaterdagavond tal van dj’s op, onder wie de hoofdact l’Atelier. Maar ook zondag is het heerlijk toeven in het Kalverbos. Bovendien staat de tweede dag altijd in het teken van de prijsuitreikingen, die tussen 16.00 en 17.00 uur zullen plaatsvinden, waarna het wagenbouwersfeest kan losbarsten. Maandag, de slotdag, kunnen alle wagens nog eens bekeken worden en zijn er optredens van het koor Fruitig Geflip(t).

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Tiel, Tiel