• 20211109_200857-crop-res
 • Alzheimernederland-460x127

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • ‘Ach, die lieve oudjes’, theatervoorstelling in Geldermalsen over dementie.

  Deze avond is voor mantelzorgers, vrijwilligers, verzorgers in de geriatrie en iedereen die meer wil weten over dementie. De voorstelling is in De Pluk, Rijksstraatweg 64, Geldermalsen (navigatie: Meersteeg 1) De Pluk is rolstoeltoegankelijk en beschikt over een mindervalidentoilet.

  Di. 7 december. Aanvang 19,30. Coronatoegangsbewijs is verplicht. Toegang is gratis en aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via  Babs Bergs: 06 3809 5381 / b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl.

  De theatervoorstelling over dementie is ook al te zien geweest op dinsdag 9 november. De voorstelling werd verzorgd door Annemie Ruijs (Psychologe), Kenneth van Doremalen (Piano docent & muziektherapeut) en Resi Spijkers (Trainingsacteur & coördinator Welzijn). Zij hebben hierbij op ludieke wijze de vier belevingsfases van dementie weergegeven: de ‘bedreigde ik’, de ‘verdwaalde ik’, de ‘verborgen ik’ en de ‘verzonken ik’. Annemie gaf steeds uitgebreide uitleg over elke fase. Naast de voorstelling was er volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de aanwezige deskundigen en hier werd volop gebruik van gemaakt.

  1 op de 5 mensen in Nederland krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen met deze ziekte en de verwachting is dat dit aantal alleen maar zal blijven stijgen met de huidige vergrijzing. Dementie is een ingrijpende hersenaandoening waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest. De zorg voor iemand met dementie is heel intensief en ingrijpend. Daarom wil Alzheimer Trefpunt West Betuwe graag een ontmoetingsplek in uw buurt zijn waarbij iedereen welkom is. Elke maand organiseren ze een bijeenkomst waarbij ze praktische informatie bieden, als ook gezelligheid en sociaal contact.

  Werkgroep

  De werkgroep Alzheimer Trefpunt West Betuwe zal ook aanwezig zijn. Deze bestaat uit zeven leden die veelal in de zorg werkzaam zijn of mantelzorger: Babs Bergs, Marietje Kievit, Yolanda van de Wetering, Annette van Zoelen, Chantal van Essen, Trijnie van Doorn en Karen de Koning.

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Geldermalsen, Geldermalsen