• 00-Lingefilm-2

Evenementen Categorie: Voorstellingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Het weekend bij LingeFilm wordt geopend op vrijdagavond 1 februari met de indringende film Girl. Het verhaal van Lara, een 15-jarig meisje geboren in het lichaam van een jongen, die ervan droomt ballerina te  worden.  Een reprise van deze voorstelling is er op woensdagavond 6 februari. Zaterdag 2 februari en zondag 3 februari staan in het teken van The Sisters Brothers. Een niet zo klassieke western die draait om twee onvergetelijke broers die jacht maken op een goudzoeker; een barre en bloederige tocht van Oregon naar Californië.

  Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond  20.30 uur, zondagavond  20.00 uur en woensdagavond  20.00 uur.

  Entree € 8,00 / LingeFilm FanPas € 5,50.

  E-tickets via www.lingefilm.nl.

  Girl is het pakkende verhaal van de 15-jarige Lara, een meisje dat een carrière als ballerina wil. Daarmee legt ze de lat hoog voor zichzelf, maar wat de zaak nog complexer maakt, is dat Lara geboren is als jongen. Ze voert strijd in zichzelf en met haar lichaam, dat naar haar zin veel te traag verandert. Een indrukwekkende rol van Victor Polster. Zijn vertolking als Lara getuigt niet alleen van een gigantisch begrip en inzicht in het personage. Hij stelt ook zijn hele lichaam indrukwekkend ten dienst van deze moeilijke rol.  Het levert een prachtige, visueel ingestelde film op die je zelf bijna aan den lijve doet ervaren wat Lara meemaakt. Lukas Dhont regisseert met zo’n sprekend gemak dat het nauwelijks te geloven valt dat dit nog maar zijn eerste langspeelfilm is.

  In The Sisters Brothers zijn de broers Eli (John C. Reilly) en Charlie Sisters (Joaquin Phoenix), huurmoordenaars van beroep door hun baas (Rutger Hauer) op pad gestuurd om de chemicus Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) op te sporen en te vermoorden. Ze worden bijgestaan doorde sluwe goudzoeker Morris (Jake Gyllenhaal) Er liggen echter problemen op de loer voor de broers: Charlie drinkt meer dan goed voor hem is en Eli wordt overmand door een identiteitscrisis. In de tussentijd blijkt de slimme Warm meer in petto te hebben dan de broers in eerste instantie dachten. Wat begon als een routineopdracht, wordt al gauw een gevaarlijke tocht naar de andere kant van het land. Het is een film over broederliefde en kameraadschap. Ook staat de film in het teken van een in aantocht zijnde nieuwe tijd. Eli ontdekt de tandenborstel en in San Francisco zitten de twee voor het eerst op een echt toilet. Een film over twee bijzondere karakters, gebonden door bloed, liefde en vooral geweld. De Franse regisseur Jacques Audiard (‘Un Prophète’, ‘De Rouille et d’Os’) maakt met deze Western zijn Engelstalige debuut. Het visueel rijke The Sisters Brothers – gebaseerd op de gelijknamige roman van Patrick Dewitt uit 2011 – had echter zomaar een Coen Brothers-project kunnen zijn gezien de droge en gitzwarte humor.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Rijksstraatweg 64, Geldermalsen