• CRoosVanCulemborg
 • 800-culemborg

Evenementen Categorie: Wandeltochten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • In Culemborg is wandelend veel te beleven… misschien meer dan je denkt.  Maar er zijn natuurlijk Culemborgers die dat allang weten en hun favoriete Culemborgse ommetje hebben. De Roos van Culemborg heeft daarom iedere wandelaar uitgenodigd  zijn/haar favoriete ommetje op te sturen met korte aanduiding van de paden/wegen waar gelopen wordt .
  In elke wijk is een rondjesexpert gevonden.
  Er zijn dus geen nieuwe wandelingen meer nodig. 
  Er wordt nu keihard gewerkt om deze ‘coronaspecial’ van de Roos van Culemborg op de beoogde verschijningsdatum, vrijdag 29 januari, te laten verschijnen.
  Stoere pelgrims, met al een tocht naar Santiago de La Compostela achter de kiezen, verkennen nu de grenzen van Terweijde.
  De wallenwandeling rond de binnenstad wordt een klassieker. Een sluipdoor’ommetje’ in de Bloemen- en Oranjebuurt biedt onverwachte vergezichten en wat te denken van een trail in het ‘Verre Westen’ (eenden-, sportlieden, eiland- en deftige herenbuurt)?
  En wie heeft ooit serieus rondgewandeld in het industrieterrein Pavijen?
  En Lanxmeer wordt bijzonder. Geen buurt, geen omgeving wordt overgeslagen.
   Heel Culemborg is ge’matched’. Het boekje ‘Culemborger Ommetjes’ krijgt een oplage van 1000 en zal gratis beschikbaar liggen bij winkels, gezondheidscentra en andere uitdeelpunten, waar men het goed voorheeft met de gezondheid van de burger.
  Ter toelichting
  WEG VAN HET MOLENPAARD
  Het zijn binnenblijftijden: corona waart rond en houdt ons in het huis. Het enige wat mag is ‘een frisse neus’ halen, een wandelingetje maken. Veel meer is er niet te beleven buiten de deur. En daar gaan ze: veel oudere echtparen en singles, vriendinnen, zo nu en dan een heel gezin. Wat doen ze dan eigenlijk precies? Bijna altijd hetzelfde: we kiezen de weg van het molenpaard. Altijd hetzelfde wandelingetje. Als bewoner van de binnenstad loop je, bijna automatisch, alweer dat vierkantje Dreven of de lus Achterweg heen, dijk terug. De stadswandelaar is conservatief van aard. Het molenpaard zit nog vast aan de molen, de wandelaar kan kiezen maar komt vaak niet verder dan het bekende.
  Een binnenstadsbewoner liep zeven jaren de vier dreven af maar op een bepaald moment had hij schoon genoeg van al die tegen hem opspringende honden. Van de voor hem overkant van het spoor had hij geen hoge dunk. ‘Al die nieuwbouw, daar ga je voor je plezier toch niet lopen!’. Uit arremoe dan toch maar een keer. Nu pas ontdekt hij dat er daar prachtige vierkantjes te lopen zijn over oude kades, verborgens wandelpaden, rustige fietswegen en brede groenstroken. ‘Mij zie je niet meer in die Kalverstraat van die dreven!’. Ook weer overdreven natuurlijk. Maar hoe dan ook: het molenpaard is uitgediend en gaat met pensioen.
 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Culemborg, Culemborg