• @@@@-Stroomhuis_expositie-460x269

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Tot en met zondag 25 oktober is een er een bijzondere expositie in het Stroomhuis met het werk van Kenne Grégoire. Open: do-vr: 13-16.00 uur. za-zo. 13-17.00 uur

  Op zaterdag 10 oktober zal Jos Schoots in samenspraak met de kunstenaar een lezing verzorgen over het ‘Realisme van Kenne Grégoire’; aanvang 15 uur, entree €12,50, reserveren  -via www.stroomhuisneerijnen.nl – en vooraf betalen is noodzakelijk. Zodat het voor het Stroomhuis mogelijk is om aan de veiligheidsregels te voldoen.

  Door de brand van de woonboerderij van Gregoire in 2016 werd niet alleen nagenoeg het hele pand verwoest, ook het grootste gedeelte van de kunstcollectie ging verloren. De ruïne werkte inspirerend op Kenne. De overblijfselen van het huis lieten sculpturale vormen zien, die hij in een serie schilderijen heeft verbeeld. De gevonden huisraad, geblakerde metalen potten en pannen,  gebruikte Kenne in een serie stillevens en hij maakte er een ruimtelijk object mee. De getoonde beelden zijn zowel nieuw gegoten werken als beelden die zijn aangetast door het vuur.

  Kenne (Jean Josquin) Grégoire (1951) woont in Deest (Gelderland) achter de Waaldijk. Maar één van zijn schilderijen ‘woont’ al 10 jaar in de theaterzaal van het Stroomhuis, als onderdeel van de serie “Vereeuwigd Landschap” die bij het 75 jarig bestaan van het Geldersch Landschap (GLK) tot stand kwam. In de periode 2004-2014 werd het veranderende landschap door diverse kunstenaars vastgelegd, onder wie ook Kenne Gregoire.

   

  Zie ook https://www.youtube.com/watch?v=GnUDAC89Sx0

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Neerijnen, Neerijnen