• Klompenpaden-2-460x281
 • forten-hover-retina
 • klompenpaden-1

Evenementen Categorie: Wandeltochten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Niet alleen vanwege bloesem kijken en fietsen is de Betuwe aantrekkelijk. De laatste jaren wordt de Betuwe ook steeds bekender als wandelgebied. Dit onder meer dankzij de klompenpaden. Lees hier over de ervaringen van Marijke van Bergen en Gerard Folman uit Geldermalsen 

  Ontdek de klompenpaden in de gemeente West Betuwe en wijde omtrek. Wandel langs de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, Waal en Linge en over historische dijken en paden. Laat je verrassen door dit bijzondere afwisselende landschap. Klompen aan, rugzak op en gaan! Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen hier de sfeer.

  Of neem bijvoorbeeld het Klompenpad bij Vuren. Meer info hier. Op de route kan je bij verschillende horecagelegenheden terecht, zoals Fort Vuren en camping de Lievelinge. Het Klompenpad loopt over een bijzonder element uit de Nieuwe Hollandse Waterline, namelijk de in 2015 gereconstrueerde kade met een Waterliniepanorama. Deze kade maakte deel uit van de voormalige hoofdverdedigingslijn van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De kade werd ten tijde van de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog met een aantal loopgraafstellingen en betonnen groepsschuilplaatsen aangelegd. We raden aan om naast de bewegwijzering in het veld gebruik te maken de routekaart uit de folder van het Vurensche Polderpad, de mobiele app, of een uitgeprinte kaart van de Klompenpadenwebsite. Op de website en in de gratis app informeren ze u over (tijdelijke) routewijzigingen.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Vuren, Vuren