• 800-deil

Evenementen Categorie: Concerten

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Voor meer informatie en reserveren: www.muziekopdedijk.nl 

  In de voorstelling Kreutzersonate van het Vespucci Kwartet en Michal Grycko op zondag 13 januari 2019 in Deil komen muziek, film en literatuur samen.

  Komt dit zien en horen!   MuziekopdeDijk nodigt u van harte uit.  

   

  Zondag 13 januari 2019, Kerkje van Deil, Deilsedijk 25.

  Aanvang 15.30 uur

  Entree  €15, inclusief drankje na afloop

  Tolstoj’s novelle De Kreutzersonate uit 1891, het klassieke verhaal over liefde, huwelijk, overspel, vijandschap en de onvermijdelijke dood van vrouw en minnaar, is de inspiratiebron en de muzikale Kreutzersonate van Beethoven is het stuk waar het allemaal mee begon.

  Geen Beethoven op 13 januari… wel het liefelijke Strijkkwartet no.2 van Alexander Borodin (1833-1887), opgedragen aan zijn vrouw. Daarna het op Tolstoj geïnspireerde 1e Strijkkwartet van Leos Janácek (1854-1928), getiteld “Kreutzer Sonata”, muziek vol heftige uitbarstingen en conflicten. En tot slot een deel uit Cipressen van Antonin Dvorák, een stuk uit 1887, ingegeven door zijn ongelukkige liefde voor Josefina Cermáková. Daarmee komen alle gevoelens uit Tolstoj’s verhaal aan bod in de muziek.

  Het bijzondere van dit programma is de begeleiding en ondersteuning van de muziek door filmbeelden van Michal Grycko. De filmer selecteert tijdens het concert zijn verhaalloze beelden en volgt op die manier de gespeelde werken en de emotionele lijnen en wendingen in Tolstoj’s novelle.

  Michal Grycko over zijn filmbeelden: “De ziel is een duistere wereld, als een donker woud. Met mijn film probeer ik het verhaal van Tolstoj een extra intense laag te geven, geheel passend op de muziek”.

  Het Vespucci Kwartet bestaat uit:

  Lisanne Soeterbroek 1e viool,

  Ruña ’t Hart 2de viool

  Stephanie Steiner altviool `

  Douw Fonda cello.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Deilsedijk 25, Deil