• 800-stroomhuis-logo

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Kunstlezing Stroomhuis door Lisette le Blanc op donderdagmorgen 12 september 10.30 uur. De kosten bedragen zoals altijd €12,50. Als u wilt deelnemen aan de lunch bedraagt de prijs daarvoor eveneens €12,50.  Reserveren is nodig voor zowel de lezing als de lunch. Vermeld bij het reserveren s.v.p. ook of u wilt blijven lunchen; liefst voor 9 september.

  De ontwikkeling van de moderne sculptuur, het begin van een nieuwe wereld. Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum. Lisette le Blanc gaat in op het verzamelbeleid van Hammacher, die door zijn aankoop van tevens niet-westerse beeldhouwkunst de ontwikkeling en de inspiratiebronnen van de moderne kunst laat zien. Na de lezing kunt u lunchen in de Uitspanning waarbij Lisette le Blanc ook aanwezig is, zodat er nog een mogelijkheid is om over het onderwerp na te praten

  Het Stroomhuis heeft vaker aandacht gegeven aan beeldhouwkunst, door lezingen te organiseren over  Ossip Zadkine en Auguste Rodin. De tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum is nu de aanleiding om de bijzondere collectie van dit museum door middel van een lezing meer bekendheid te geven. De expositie, nog tot 29 september te bewonderen, kan tevens gezien worden als een eerbetoon aan Bram Hammacher, directeur van het museum van 1948 tot 1963. Meteen na zijn aantreden kiest hij voor een nieuwe koers: hij wil de ontwikkeling van de moderne beeldhouwkunst op internationaal niveau tonen. Hij slaagt erin een collectie bijeen te brengen die een volwaardige tegenhanger wordt van de schilderijencollectie van Helene Kröller-Müller en bezorgt daarmee het museum een uniek profiel. Hij weet werk te verwerven van o.a. Auguste Rodin, Alexander Archipenko, Jacques Lipchiz, Henry Moore en Ossip Zadkine. De beeldentuin is zijn bekendste wapenfeit. Deze werd in 1961 geopend en vanaf dat moment is het museum één van de belangrijkste internationale musea voor moderne sculptuur.

  .

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen