• 800-stroomhuis-logo

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Stroomhuis Neerijnen (centrum voor Kunst, Cultuur en Landschap) programmeert het hele jaar door op donderdag kunstlezingen.

  Stroomhuiskunstlezing “de jonge Rembrandt” door Thea Willemsen op NB donderdag 16 januari om 10.30 uur

  Deze lezing doet dienst als een introductie op die expositie. Nader wordt ingegaan op Rembrandts ontwikkeling, op de invloeden die hij opdeed bij zijn leermeesters in zowel Leiden als Amsterdam, op zijn onderwerpkeuze en natuurlijk ook op de snelle vorderingen die hij stilistisch maakte.

  Na de lezing kunt u blijven lunchen in de Uit-spanning . Er wordt beneden in de Uitspanning erwten- of champignonsoep geserveerd. De kunsthistorica  Thea Willemsen zal daar zelf ook aanwezig bij zijn. De prijs van de maaltijdsoep, bedraagt  €7,50, de deelname aan de lezing kost €12,50

  Voor beide moet u reserveren via www.stroomhuisneerijnen.nl

  Het pas geopende vernieuwde museum De Lakenhal laat een ander beeld van Rembrandt zien dan wij kennen, namelijk zijn vroege werk. Rembrandt stierf 350 jaar geleden en nu wordt  het kroonjaar 2019 afgesloten met de tentoonstelling “De Jonge Rembrandt” (tot 9 februari a.s.). Leiden was Rembrandts geboortestad.  De eerste vijfentwintig jaar van zijn leven bracht hij er door. Nog heel jong ging hij er in de leer bij een plaatselijk schilder, onder wiens leiding zijn talent zich snel manifesteerde. Of het nu ging om portretten, Bijbelse verhalen of mythologie, op vrijwel elk gebied toonde Rembrandt zich vroeg een waar meester. Zijn trefzekerheid en levendigheid werden erkend door een belangrijk man als Constantijn Huijgens. De tentoonstelling laat vooral werken zien uit de jaren 1624-1634. Bezoekers krijgen daarmee een mooi beeld van de ontwikkeling van de kunstenaar, van zijn verbazingwekkende veelzijdigheid, de thema’s die hij bij de kop nam en het leerproces dat hij doormaakte.

   

  Een overzicht van alle kunstlezingen in het seizoen 2019-2020 vindt u hier.

  Zet alvast in uw agenda:

  Architectuur in de twintigste eeuw
  Kunstlezing door Peter Schipper als
  donderdag 13 februari
  aanvang: 14:00 uur
  entree: € 7,50

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen