• 800-stroomhuis-logo

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Stroomhuis Neerijnen (centrum voor Kunst, Cultuur en Landschap) programmeert het hele jaar door op donderdag kunstlezingen.

  Entree: € 12,50

  7 nov: 14.00 uur

  op 7 november zet Lisette le Blanc de ‘Tuinen van Monet,
  Tuinen van Verbeelding’
  centraal in haar lezing. Naar aanleiding van de tentoonstelling in het Gemeentemuseum*) te Den Haag;

  reserveren is nodig, doe dat s.v.p. via www.stroomhuisneerijnen.nl

  Wie kent ze niet: de wereldberoemde waterlelies van Claude Monet. Als gepassioneerd verzamelaar van planten wist hij in zijn tuin de mooiste exemplaren te kweken om deze vervolgens op een weergaloze wijze te schilderen. Je kijkt naar deze werken en je ziet niet waar water begint en lucht ophoudt. De overweldigende kleurenpracht  doet de toeschouwer duizelen. In Nederland, waren de laatste grote tentoonstellingen over Monet in 1986 (Van Gogh museum) en in 1952 in het gemeentemuseum. Hoog tijd voor een groots eerbetoon aan Monet. Voor de tentoonstelling  worden 40 internationale topstukken bijeengebracht. Het schilderij De Blauweregen, uit eigen collectie van het museum zal daarbij fungeren als stralend middelpunt. De lezing van Lisette le Blanc vormteen goede voorbereiding voor een bezoek aan de tentoonstelling die tot 2 februari te zien zal zijn.

  Claude Monet [1840-1926], De tentoonstelling Monet in Giverny richt zich op de langstdurende periode van Monets leven; de jaren 1900-1926. In deze periode, die ruim een kwart eeuw beslaat, werkt Monet teruggetrokken op zijn landgoed in Giverny en maakt daar zijn meest beroemde schilderijen van zijn eigen tuinen. Deze tuinen geeft hij op steeds abstractere wijze weer, in de kunstgeschiedenis vaak ten onrechte verklaard door problemen met zijn gezichtsvermogen. De waarheid is dat Monet op het hoogtepunt van zijn carrière nog een indrukwekkende ontwikkeling doormaakt.

  Een overzicht van alle kunstlezingen in het seizoen 2019-2020 vindt u hier.

  12 dec: Van Gogh’s intimi: Lisette Le Blanc. Aanvang 14.00 uur

  16 jan: De Jonge Rembrandt: Thea Willemse. Aanvang: 10.30 uur. Aansluitend lunch. (meerkosten)

   

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Van Pallandtweg 1, Neerijnen