• BB-2019-logo

Evenementen Categorie: Exposities

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Buren B!zonder organiseert alternatieve kunstroute met fotowedstrijd

  Van 1 juli tot en met 2 augustus plaatsen 18 Buren-B!zonder-kunstenaars uit de gemeente Buren een kunstwerk achter hun raam, in de tuin of in een etalage. De organisatie van de jaarlijkse kunstroute daagt bewoners en bezoekers uit om foto’s van deze kunstwerken te gaan maken. Met de beste foto is een kunstwerk ter waarde van €500,- te winnen.

  Vanwege de anti-corona-maatregelen kon de zeventiende editie van Buren B!zonder met Pinksteren niet doorgaan. Grafisch kunstenaar Ron Ariëns uit Beusichem zou voor het eerst meedoen: “Het had een knaller moeten worden. Volgend jaar beter, en ondertussen superfijn dat jullie de online-variant brengen!”. Het 5-koppige bestuur wilde geen heel jaar voorbij laten gaan en bedacht de online route. Werken van kunstenaars uit de gemeente Buren en gastkunstenaars zijn de afgelopen weken op sociale media getoond. Hieruit ontstond het idee voor de alternatieve Buren B!zonder kunstroute met de fotowedstrijd. Iedereen met een mobiel of camera kan meedoen. Voorzitter Dirk Rentmeester: “De jury wil graag verrast worden, dus leef je uit. Maak veel foto’s en deel ze met #kunstjachtburenbizonder (met een i dit keer). Mail je mooiste foto’s voor 5 augustus naar ons”.

  De fotografen Huub Claessens uit Buren en Nathalie Brugman uit Eck en Wiel gaan jureren. Zij letten op herkenbaarheid van het kunstwerk, originaliteit en de stijl van de fotograaf. De winnaar kan een van de kunstwerken kiezen die aangeboden worden op http://www.kunstrouteburen.nl/te-winnen/

  Kunstjacht langs kunst en ateliers in Buren

  Op de te downloaden digitale routekaart is te zien dat kunstenaars uit Lienden, Ingen, Maurik, Buren, Kerk-Avezaath, Rijswijk, Zoelmond en Beusichem meedoen. Zij tonen schilderijen, sculpturen in steen en brons, sieraden, keramiek, mixed media en textielkunst. Een actieve, culturele route die met elk vervoersmiddel te doen is. Op afspraak en met de 1,5 meter in acht nemend, openen kunstenaars hun atelier. Daar mag ook gefotografeerd worden. Kunstschilder Marit Sannes uit Lienden: “Wanneer je belt, je bent meer dan welkom. Dan kun je hier rustig rondkijken en allerlei vragen stellen”.

  Meedoen? Kijk voor meer informatie over deze kunstroute met fotowedstrijd op http://www.kunstrouteburen.nl/bb-kunstjacht/

  De kunstjacht in volgorde
  • Download de gratis Buren B!zonder plattegrond op www.kunstrouteburen.nl/routekaart
  • Maak een afspraak voor een of meerdere atelierbezoeken onderweg (alle informatie over de kunstenaars is te vinden op onze website).
  • Plan een route.
  • Ga op Buren B!zonder Kunstjacht.
  • Fotografeer onderweg zoveel mogelijk Buren B!zonder kunstwerken.
  • Post je beste foto’s op social media met #kunstjachtburenbizonder (met een i) en de woonplaats waar het kunstwerk zich bevindt.
  •  Mail de beste foto, duidelijk voorzien van naam en telefoonnummer en de woonplaats waar het kunstwerk gefotografeerd is vóór 5 augustus 2020 naar: vormgeving@kunstrouteburen.nl 
  • Klik hier voor alle informatie én het reglement

  De Jury
  De foto’s worden beoordeeld op herkenbaarheid van het kunstwerk, originaliteit en eigen stijl van de fotograaf. Onder jurering van de Burense fotograaf Huub Claessens en fotograaf Nathalie Brugman uit Eck en Wiel wordt de winnende foto gekozen. Op 15 augustus zie je op www.kunstrouteburen.nl en op onze sociale media wie gewonnen heeft en welk kunstwerk gekozen is. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

  Bezoek onze virtuele kunstroute Buren B!zonder op Facebook  en Instagram. Volg, like en deel jij ons al?

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Buren, Buren