• kerk_heesselt

Evenementen Categorie: Lezingen

Profiel
Profiel
Foto's
Kaart
Reviews
Gerelateerde items
Adres
 • Historisch Cultureel Centrum Heesselt berichtte op donderdag 7 februari: “Tot onze spijt gaat de vertelling zondag 10 februari over de bijzondere grootouders van Dike ten Kate uit Ophemert wegens onvoorziene omstandigheden niet door. Haar opa Pieter en oma Anna vertrokken resp. in 1908 en 1913 naar Celebes (het huidige Sulawesi) om er het christendom te brengen. Ze schreven honderden brieven over hun verblijf tussen het nog koppensnellende Napoevolk. Jacqueline Maris maakte met Dike ten Kate voor Trouw het brievenverhaal ‘Gods Pionier in Indie’. Wilt u een indruk krijgen van dit bijzondere verhaal, klik dan op deze link: https://player.slices.co/stories/-LH252cA6HuYqRg-ou9w.

  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

  Pionier van God

  Organisatie: Historisch Cultureel Centrum Heesselt

  Plaats: Kerk Heesselt, Kerklaan 6

  Datum en tijd: 10 februari, 16:00-17:00 uur

  Toegang: €10 inclusief drankje na afloop. Voor vrienden van de stichting en bij reservering €2 korting.

  Reserveren via info@kerkheesselt.nl

  In 1908 stapte de 28-jarige Pieter ten Kate op de trein naar Genua, vol van zijn missie: het Christendom brengen op de woeste hoogvlakte van midden Celebes, het huidige Sulawesi. Hij bestudeerde van te voren op de Rotterdamse zendingsschool alle informatie die voorhanden was, maar van de Napoe en Besoa – de ‘heidenen’ op de hoogvlakte die nog koppensnelden en mensenoffers brachten – had hij geen idee.

  copyright Trouw

  Over zijn avontuur schreef hij honderden brieven naar zijn familie en naar de kerk in Sliedrecht. Vijf jaar later volgde de jonge Anna ten Kate hem; ze ondernam dezelfde wekenlange tocht met trein, boot, te paard en te voet om bij haar man te zijn op wie ze al brievenschrijvend aan de keukentafel verliefd was geworden.

  Gebaseerd op beider brieven en foto’s van toen en nu vertelt hun kleindochter Dike ten Kate uit Ophemert samen met haar man Aart Kusters over haar bijzondere grootouders. En voor Trouw reisde ze afgelopen jaar met Jacqueline Maris in de voetsporen van haar opa en oma naar Sulawesi en maakte ze de bijzondere online productie Pieter ten Kate, Gods pionier in Indië waarvan ook een stukje vertoond zal worden op 10 februari in de kerk van Heesselt.

  Een middag om niet te missen met spannende verhalen van een bezielde zendeling. Door zijn ogen kijken we naar de wereld van meer dan een eeuw geleden. Toen een dorp nog een dorp was, en bijna niemand zich buiten zijn eigen gemeenschap waagde.

 • Geen items gevonden

  Pas je zoekopdracht aan en probeer het opnieuw.

  Google Map Niet geladen

  Sorry, het is niet gelukt om de Google Maps API te laden.

 • Review toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 • Adres: Kerklaan 6, Heesselt